S23U je fantastičan mobitel sa vrhunskim procesorom i ove godine su napokon napravili sve kako treba a moje kritike za kameru prosjecan korisnik uopce nebi trebao uzimati kao neko mjerilo.
Koristio sam godinama vrhunske kamere, objektive i imam općenito stroge kriterije u tom segmentu i konstantno trazim mobitel koji ce biti barem na tragu toga i tu S23U jednostavno nije moj tip kamere...sto ne znaci da je losa i da ju ne treba gledati.
Xiaomi 13 Ultra je kamera sa mobitelom, totalno drugi pristup.Nije napravljen za one koji vole instagram ready fotke, ne izbacuje preizostrene fotke u niti jednom modu, ima PRO mode koji je napravljen vise user friendly...i općenito je jednako dobar mobitel kao i S23U.
Tips za S23U...kod mene je bilo da sam nasao najbolji dostupan Gcam i ostavio po strani nativnu kameru.
Nakon nekog vremena mi postane zamorno razmisljati sto koristiti za koju situaciju...za video pali stock, za low light gcam...pa onda poneki bug u gcam koji naruši povjerenje... jednostavno nije za mene.
S druge strane, mobitel kao mobitel, S23U je toliko dobra da nema nikakvih mana...ima ludo dobru autonomiju (SOT), sasvim ok brzo punjenje, fantastičan ekran, podrsku, jamstvo, zvucnike...