View Single Post
Staro 26.09.2023., 20:57   #2440
njuskalo
Premium
Moj komp

njuskalo's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Ne znam jel to samo meni al ovaj cell mapper je užasno neintuitivan
Uspio sam nać 4 bazne stanice oko sebe al nemam pojma kak vidjet neke korisne informacije niti procijenit dal kakav uopće signal mogu ulovit od njih.
Lokacija je tu negdje di piše Erdelji, uz rijeku. Sjeverozapadno u Generalskom stolu jedna HT bazna stanica (2252) - koja je na mapi navedena na 2 lokacije(?), jugozapradno ispod Donjih Dubrava HT (2280) i A1 (4925) dok je istočno, kod Mateškog sela, blizu "Bosiljevo" vrha jedan Telemach toranj (4746). Ja sam bliže A1/HT stanicama, ali po HAKOM interaktivnom pregledniku nisam u rangeu (piše da je radius 1500m), dok sam taman na rubu range-a ovom "Mateško selo" - radius 3000m.
Trenutno nemam nikakav router, već jedino iskustvo mi je da s mobitelom je jako teško ili nemoguće dobiti ikakav signal u većem djelu kuće, dok na nekim mjestima i ponekad se dobije dovoljno signala za SMS poruku/poziv (edge signal), dok UMTS signal dođe svake prijestupne i bude jako slab ili nikakav. Iskustvo je da A1 nekad ima bolji signal i to na jednoj terasi, dok HT nekad na drugoj terasi, al manje više nijedan provajder ne radi kak se spada.
Meni je želja imat ikakav internet, čitao sam da ovaj Huawei router ima dost ok integrirane antene, pa pretpostavljam da možda može ulovit signal di mobitel ne može. A ima i opciju spajanja vanjskih antena.
BTW, kaj znači mogućnost agregacija? Jel to spajanje na više baznih stanica u isto vrijeme? Ako mora bit isti operater za to, i ako je vjerovat cell mapperu da je svaka stanica od samo jednog operatera, teoretski je na ovoj lokaciji to moguće samo sa HT-om jer jedini ima 2 tornja unutar par kilometara (sad pitanje dali se i kakav signal hvata od njih).

Zadnje izmijenjeno od: njuskalo. 26.09.2023. u 21:07.
njuskalo je offline   Reply With Quote