Citiraj:
Autor the chosen one
To je mala prizemnica, vikendica minijaturna. Podno na struju ne znam koliko je pametno kada nema nikakve izolacije na podu. Ima temeljna ploča, hidroizolacije, i sad na to ide neki filc (moooožda stirodur u nekoj minijaturnoj debljini ako postoji i ako će nam stati zbog nivelacije) i laminat na kraju pa pretpostavljam da bi se većina topline izgubilo u tom betonu + što bi mi trebalo podosta sati da se to koliko-toliko zagrije.
|
Grijaći kabel može ići odmah ispod laminata u podlogu. Ako se možeš rastegnuti, uzmeš samoregulirajući. Najskuplja stavka će biti termostat i senzor koji su oko 100 eura ukupno. Kabel kako koji, 1-2-3 eura metar. Neka ti bude opcija kad budeš jednog dana mijenjao pod.
Citiraj:
Autor the chosen one
Klimu smo prvenstveno mislili ugraditi zbog jednostavnosti, nema kompletne zafrkancije sa drvima, a i zrak je čišći unutar prostorije.
|
To je prednost, ali ako održavaš dimnjak, peć dobro dihta i ne meteš pepeo nego polako lopaticom skupiš ili usišeš, može i s drvima biti čisto. Jasno, ne kao s klimom, ali nije ni da treba brisati svaki dan i krečiti jednom godišnje.
Citiraj:
Autor the chosen one
Kažeš da ti Mitsubishi već ispod 10*C odlazi u defrost?  Koliko dugo traje taj proces? 5-10-15min ili više? Jel se može ikako zaštiti vanjska jedinica pa da dolazi do dužih intervala između defrosta?
|
Traje do 5 min i u tom periodu temp u prostoriji padne do 2°C u najgorem slučaju, ali računaj da je kod mene još lošija izolacija.
Citiraj:
Autor spaceman
Gledajući ove komentare pitam se čime taj Mitsu opravdava tu cijenu. Objekat slične veličine sam prošlu zimu grijao klimom, u rezervi je bila plinska peć koju nije na kraju bilo potrebno koristiti. Klima je Midea xtreme save pro od 2.5kw, oko 200 kWh je trošila njesečno. Najniža temperatura je bila -10. Što se tiče defrosta, najgore vrijeme je oko nule i kad je visoka vlaga. Inače klima je bila namještena na 22 stupnja a uprostoriji je drzala uglavnom oko 22.7, najbitnije je da se klima uključi i ne dira dok traje sezona grijanja. Za tih 22m2 koliko vidim sasvim je dovoljna klima od 2.5kw, naravno ne početni model.
|
Nama je 22°C malo za odmaranje. Dobro dok radiš nešto fizički, ali kad sjediš ili ležiš, e onda je 25°C optimalno.
Slažem se s ovim, klimu treba uključiti čim temperatura krene padati i ostaviti da radi. Za vikendice nikako uzimati klimu bez WiFi modula.