Citiraj:
Autor GreenLife
Koliko god volim tehnologiju, toliko mi se lagano i gade sva ta shranja koja trpaju u nova auta.
Tolika količina ekrana, preko RGB rasvjete do uklanjanja fizičkih tipki, pa do OTA updatea.
Ubuduće će se više auto vozit kod električara nego kod mehaničara 
|
I meni. Pogotovo je iritantno kad sjedneš prvi puta u takav službeni auto koji nikada prije nisi vidio ni vozio. Hrpetina informacija s premalim fontom i preblještavim ekranima koje svatko sebi customizira kako mu dođe pa se ti snađi u svemu tome i kopaj po podmenijima infotainmenta gdje se npr. pojačava ventilacija
Prije je bilo puno bolje. Više manje je bilo sve na istom mjestu i jasno vidljivo. I više sam gledao na cestu a manje na instrument tablu i kokpit. Moderni auti već sada provode više vremena na diagnostici i kod električara nego na mehanici. Nova Octavia npr.
Citiraj:
Autor Inovator
Na nijednom vozilu se OTA nece pokrenuti automatski, korisnik mora barem dvaput potvrditi.
Tesla ima foru da pusha update vozila u salonima, znaci koja su stacionarna te tada ide bez aktivnosti korisnika.
|
Nije uvijek bilo tako
Citiraj:
Autor 1v@n
Ako se ne varam L&K nikad u HR nije ni bio na cjeniku jer za te novce ljudi neće ni pogledati Škodu nego uzimaju VW ili Audi.
Isto je i s Fordom. Kod nas je Ghia bila max paket, dok je Vignale zapravo top ponude. Cijena za koju Ford nećeš ni pogledati 
|
L&K je (skoro) uvijek bio na cjeniku osim možda u koroni ili kada su bile smjene generacija modela. Nisu se baš dobro prodavale iz svima jasnih razloga