View Single Post
Staro 24.09.2023., 13:50   #15
mann
Premium
 
mann's Avatar
 
Datum registracije: May 2004
Lokacija: Rijeka
Postovi: 2,156
Citiraj:
Autor medo Pregled postova
Ovo će biti korisno za možda 0.1% nas ali imam mali FortiGate firewall doma. Skup je, (550€) support je skup (licence za ažuriranja softwarea, definicija antivirus, botnet lista, webfilter, IPS, etc.) i može biti kompliciran za složiti (SSL inspection npr.) ali sam potpuno zaboravio na sve vrste online gadosti doma i na poslu. Količina blokiranoga i filtriranoga u logu što dolazi izvana je zapanjujuća a praktički ne unosi latencije u mrežu.

U webfilter se da svašta ubaciti na layeru 7 da nas naši portali ne siluju sa notifikacijama. Postoje i custom liste koje se mogu ubaciti.
Nije problem dati te novce dok kupis uredjaj, problem je u godisnjim licencama. Osobno mi nije poznati niti jedan poizvodjac koji je rekao za kucne korisnike (sto god to znacilo po definiciji) licence ce biti na razini family AV licenci. To bi onda bio biznis. Uredjaj sam po sebi kosta koliko kosta to je za sve isto naravno ali te godisnje licence... Recimo McAfee ima najliberalnije to rijeseno u AV svijetu. On je rekao instaliraj na koliko god hoces svojih uredjaja. Za family tip licenciranja medju rijetkima da je napokon netko rekao evo ti za sve svoje uredjaje koje imas. Doci ce prije ili kasnije netko sa takvim soho FW licencama ali jbga jos ne sto ja znam.
mann je offline   Reply With Quote