Tema: Automobili
View Single Post
Staro 24.09.2023., 11:26   #69415
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Automobili

Citiraj:
Autor Ivo_Strojnica Pregled postova
Čitajući ovaj članak di čovjek kaže da proširenje traka i ostalih aktivnosti po pitanju prometnica neće riješiti gužve su istina.

Treba riješiti javni prijevoz do te mjere da postane jako pristupačan i pouzdan.
Proširi ceste, samo će više ljudi sjesti u auto i bit će veći kolaps tamo di nije proširenje napravljeno.
ima cijela studija o tome, moram je pronaći i tu pasteati, pa da se i to pročita.

Zagrebu je veći problem sa nesinkronizacijom semafora i načinom vožnje koji potiče stvaranje gužve i harmonike, tzv. dinamični vozači koji sebe jako cijene, kako su si slalom napravili između tih zločestih sporih auta

Kad se to riješi, onda će se riješiti i potreba za imanjem dva ili više auta po obitelji.

zanimljiv jednostavan video o gužvama.
Ali sigurno tu nema nijednog vozača koji se nabija na guzicu i prestrojava stalno u gužvi

Potpuno se slažem. Dobar primjer toga su američani. Ulože nekoliko milijardi dolara u obnovu i proširenje neke velike petlje ili neke vrlo prometne dionice i dugoročno ne dobiju ništa. Proširenu cestu počne koristiti više ljudi, potakne se doseljavanje i ubrzo su opet tamo gdje su bili - čepovi i beskonačne kolone.

Radio sam par godina u Sesvetama. Svako jutro sam gledao u suprotnom smjeru jadna i izgužvana umorna lica onih koji su jeftinije kupili kvadrat stana na periferiji da bi gmizali sat i pol u gužvama na posao samo u jednom smjeru. I tako svaki dan, godinama i godinama.

To je drugi problem - poslovni centri i tvornice na jednom kraju grada a stambene četvrti na drugom kraju grada.