Citiraj:
Originally posted by e^truli
ovak zanima me ak neko moze da mi objasni kako i sta mi sve treba da se spojim znaci isdn na lan tj da spojim recimo vise racunala koji su umrezeni preko huba tako da svi imaju isti ili priblizno isti protok podataka te da svi mogu sa istim mogucnostima ici na net
hvala
|
Imas nekoliko rjesenja (pretpostavljam da je rijec o Windows racunalima)
a) pretvoris jedno windows racunalo u router putem ICS-a ili WinGatea ili slicnog softvera - jako nesigurno
b) kupis hardverski router sa ugradjenim ISDN terminal adapterom - trajno rjesenje, ali ne mozes dodavati nove feature vec si osudjen na one upucane u firmware routera
c) uzmes neku kantu (486icu, pentium) sa malo vise memorije te gore stavis Linux i imas pouzdanost, sigurnost, trajnost, ali imas zafrkanciju kod incijalnog postavljanja ako nisi iskusan ili moras platiti nesto vecu naknadu kod inicijalnog postavljanja
Ja osobno vec duze vremena stavljam varijantu c, te vec imam na barem 20ak lokacija i sve radi besprijekorno uz redovito odrzavanje. Ako si zainteresiran za detalje, slobodno mi se javi na e-mail (traseta@inet.hr) ili GSM 098/172-62-62..