Citiraj:
Autor adaksinjo
taman sam složio sonoff mini r2 u utičnicu u koju je uštekana pumpa recirkulacije PTV. htio bih da pumpa uopće ne vrti 22:00-06:00h, a od 6:00-22:00h da naizmjence 2min radi pa 8min ne radi.
u eWeLink applikaciji sam postavio "raspored" da se pali u 6:00, a gasi u 22:00h, a istovremeno i "ponavljajući timer" da se naizmjence pali 2min pa bude ugašena 8min, ali izgleda da taj "ponavljajući timer" radi 24/7, odnosno nije iznad ovih naredbi zadanih pod "raspored".
drugo sam pokušao preko "scena", ali događa se ista stvar, iako je zadano da se u 22:00 sonoff gasi.
ima li netko kakvo rješenje ili jednostavno moram ručno pod "raspored" ubacivati vremena paljenja i gašenja?
|
Citiraj:
Autor Nikky
Ako govorimo o pumpi za centralno ... zar nebi trebala već postojati neka kontrolna logika (ma kako izvedena):
a) delta t (razlika temperatura)
b) nekakav tlak "vode" u sistemu
Ovo sa dodatnim sonoff / shelly pa da dodatno "uštediš" sa nečim kao 2min radi pa 8min ugašena bi bio dodatak.
|
Malo da se vratim na ovaj post i problem s ukljucivanjem recirkulacijske pumpe za toplu vodu. Uglavnom, posto radim novo grijanje na katu kuce, tako sam ubacio i recirkulaciju tople vode. Pa mi je majstor prvo rekao da ta pumpa radi stalno i recirkulira. Tako sam se sjetio ovog posta i krenuo u istrazivanje.
Nevjerojatno mi je da ne postoji neko pametnije rjesenje poput nekog senzora koji bi detektirao pad tlaka u cijevima kad se pusti topla voda, pa prema tome pokrenuo pumpu. Postoji "pametno" rjesenje od Grundfosa koje prati koliko je pumpa radila kroz 2 tjedna pa sprema te intervale u interni kalendar i prema tome predikcijski pali pumpu da topla voda bude instant spremna. Medutim, koliko citam, trebas imat ustaljene navike da bi ona tocno predviđala i treba tih 2 tjedna uhodavanja u kojem radi neoptimalno.
Pa me zanima jel tko naletio na neko pametnije rjesenje? Ako nema nista gotovog, ideja mi je uzeti Arduino i dvije temperaturne sonde pa pokrenuti pumpu kad razlika u temperaturi bude prevelika + jos neka dodatna pravila.