View Single Post
Staro 21.09.2023., 17:05   #10
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Nakon tjedan dana muke, znam manje nego sto sam znao prije ove avanture.

Ili nesto radim krivo, ili ne razumijem kako google drive funkcionira

Ako netko ima neki link/literaturu za dokumentaciju kako google drive funkcionira, molim neka ga tu stavi. (ali da je na nivou da ga razumijem) Ili ako netko to sve skupa ima u glavi, i to je vec radio, slobodno se javite na PM, platit cu koliko treba da to rijesim.

Na novom google acc uzmemm 200 gb prostora i krecem sa prebacivanjem. Na postojecem imam zauzece cca 50 gb/200 (drive 25 gb/photos 25gb/mail/ostalo) i nekom logikom kad sve prebacim na novi acc, i na njemu trebam imati toliko.

Pomocu takeouta izvadim sve van i krecem sa imporatanjem drivea. Slike i albume ne mogu manualno prebacit, njih samo sheram sa novim acc-om i na novom stavim da mi sve sherano fizički sejva na novom acc, je u nekoj dogledjom buducnosti mislim ukinuti 200gb na starom, jer nema smisla da plaćam oba.

Kad sam sve napravio na novom accu imam zauzece od samo 8 gb, za razliku od starog gdje imam 50gb. Ono, nesto veliko fali. Pokusavam shvatiti sta mi zauzima 50 gb, realno, vidljivi fajlovi na starom driveu su mi 10gb max.

U storage starog acc-a mi pise da imam 25gb drive, 25gb photos, nesto sitno mail i ostalo.
Rucno isptraznim trash, tamo jos nadjem opciju rucnog "čisćenja" trasha, obrisem 10 puta po 2000 fajlova i svaki put mi javi da sam oslobodbio 2 gb prostora, na kraju opet, obrisem par backupova sa drive koje vise ne trebam, uglavnom nakon 2 sata brisanja imam 41gb zauzeca, 16gb drive i 25gb photos. I tu mi vise nista nije jasno. koje ja podatke imam i gdje se oni nalaze.

Na novom accu imam zauzece 8 gb, od cega je 7gb drive i 1 gb photos, po cemu zakljucujem da mi on nije fizicki sve fotke prekopirao na novi acc i ako sam obrisao par sheranih fotki na starom accu i ostale su na novom.

Danas obrisem sve sa drive na novom acc-u, trajno ih obrisem iz Trasha i i dalje imam zauzece 8 gb, i tu sad vise nista ne kuzim.

Svaka pomoc je dobrodosla

EDIT: sad vidim da na starom na kojem sam sve obrisao imam samo 127 mb/200 gb, očito malo kasni

srale7 je offline   Reply With Quote