View Single Post
Staro 21.09.2023., 09:50   #3417
Mar
Suit up!
Moj komp
 
Mar's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: Šibenik
Postovi: 5,930
Evo da malo dam i svoja iskustva.

Huawei satovi su "prevara", sad ću objasniti i zašto.

Ima sam GT3 Pro (43mm) cca 6mj i aktivnosti su jako ograničene. Nije moguće mjenjati ekrane s podacima u aktivnosti kod bilo koje aktivnosti osim trčanja. Također jedino na trčanju i biciklizmu radi GPS.

Na svim drugim aktivnostima nema mogućnosti korištenja GPS-a

Sat "lukavo" koristi GPS na mobitelu na način da koristi mobitel kao uređaj za pozicioniranje i onda podatke prebacuje preko BT-a na sat.
U tom režimu "GPS praćenja" baterija traje solidno, ali kad sam primjerice išao jedriti i voziti SUP, potrošio je 40% baterije u 1.5h jer nije ima mobitel kraj sebe pa se morao osloniti na svoj GPS.

Prikaz GPS podataka također kasni i nema niti blizu osjetljivost kao Garmin. Primjerice vožnja biciklom prikazuje istu brzinu neovisno o blagim ubrzanjima ili usporavanjima jer izravnava. Također prilikom promjene brzine postoji nekakvih 10s odmaka dok prikaže trenutnu brzinu.

Neki od dodatnih problema je i touchscreen koji se ne može isključiti prilikom aktivnosti tako da bilo koji vodeni sport je gotovo nemoguć jer voda (more) smeta i stalno pomiče prikaz s podacima na satu.

Sve u svemu sat je jako ograničen što se aktivnosti tiče i ne bih ga koristio za ništa više nego neko casual trčanje jer za više od toga i nije.

Sad sam uzea Garmin Instinct 2 Solar koji je izvrsan. Defacto isti kao Fenix 6/7 i količina sportskih mogućnosti i modova je neusporediva. Puno je kvalitetnije sve to odrađeno, a baterija traje nenormalno dugo. Ako ga ne koristite kao GPS sat mislim da ga uopće nije potrebno niti puniti jer potroši 2-3% baterije dnevno a toliko se i napuni na suncu ako ste malo više vani.

Jako je brz, nema nepotrebnih đinđa kao što je touchscreen, ekran u boji i pošto je plastičan jako je lagan a opet nije glomazan kao Fenix.

Sviđa mi se i izgled jer je malo retro kao G-Shock dok opet ima sve moguće moderne tehnologije. Ispao me 220€.
__________________
"When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story."
- Barney Stinson
Mar je offline   Reply With Quote