View Single Post
Staro 20.09.2023., 09:08   #1512
Mirkopoter
Mirko, a ne Harry
Moj komp

Mirkopoter's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Citiraj:
Autor webstartm Pregled postova
Guglaj kamatni račun
Kamata na glavnicu godisnje
Ugrubo prvu godinu ako je 4% kamate imas 4k eur na 100k
Drugu godinu ti je glavnica pala na bubam 90k pa imas 3.6k kamate

I onda kroz 10 godina ako je otplata 10 godina zbrojis sve godisnje kamate i glavnicu i dodjes do 135k
Prvo otplacujes vise kamate nego glavnice,jer je i veca glavnica...kasnije se otplacuje vise glavnice a manje kamate. Jer imas fiksni anuitet mjesecno npr 400 eur. A mozes i umjesto anuiteta ic na rate,sta je bolje,al rate su vece. Sve ovisi o tvojim mogucnostima.

A za sam gradit kucu ne znam. trebas imati pecate,ateste,projektanta,arhitekta,nadzor,firmu koja gradi itd. Sve se to moze platit, da se neko potpise, a sad jel se isplati...
Jao

Pa svaka čast vama koji se odlučite na to da date banci 35k €

Što se tiče gradnje, stari mi je građevinac, a i ja sam bivši građevinac pa mislim da će mi se isplatit.

Citiraj:
Autor Juice Pregled postova
Ovisi na koji period godina si stavio u kalkulator.

Inače, ako sam planiraš graditi kako misliš ishodovat uporabnu?
Nemam pojma, nisam još ulazio u to, ali pretpostavljam da stari zna sve s obzirom da je građevinac.

Citiraj:
Autor Astra Pregled postova
100000 eura za gradnju stambene jedinice? Sretno.
Inače,kad sam ja dizao kredit davnih dana nije bilo sve cash,nego sam dobio 60% novaca a 40% sam morao pravdati računima tj uzeo bi ponudu,banka bi ti platila po toj ponudi npr.
Bogu hvala završio sam ju,sa današnjim uvjetima i današnjim majstorima (čast izuzetcima) ne znam dali bi se više upuštao u tu avanturu. Ali samo hrabro.
Gore sam naveo da je stari građevinac. Zna gdje kupiti materijal jeftinije, on će mi to radit + ja planiram otići na porodiljni i raditi na kući.. tak da se da, ali da, ovisi sve o tome koliko će još cijene ići u nebesa sljedećih godina. Naravno, ne moram napraviti sve tip top tipa fasada itd, nego ono osnovno.

Al ono, po ovome svemu, brijem da ću prije uzeti nenamjenski uz neku žešću ratu i tipa na 50000€ platiti 55000€. Ili ću jednostavno graditi kad skupim pare i tjt, nema teoretske šanse da ja banci poklonim 35k €, radije ću u stanu biti čitav život.