Je je, krcato ih je izgleda.
Ja sam igrao originale, prije remastera, remastere imam na PS4 ali ih nisam još igrao pa pretpostavljam da su igra na konzoli stabilne.
Nego ''odigrao'' sam jutros Fort Solis. Igra je interaktivni film sa tako brzim QTE da sam ih fulao u 80% slučajeva, ali pošto se igra uredno nastavi dalje sa pozitivnim ishodom, nema štete. Priča mi je tako, li-la, svojevrsni klišej.
Grafika mi je ništa posebno, ali igra razvaljuje koliko je zahtjevna, tj neoptimizirana. UE5 FTW.
1080p sve na high iliti max i obavezan DLSS na quality. 60 FPS sa povremenim dionicama na 40 i dosta čestim padovima na 10-20. AF mi pokazuje zauzeće grafe na 60-80% i reko ajd da ugasim DLSS i vidim kako ide. FPS se stropoštao na 10-20, a zauzeće grafe palo na 60%...WTF?! I da, ovako kad u letu palim i gasim DLSS bome se vidi razlika, osjetno više detalja i oštrine bez DLSS-a, u CP2077 nije bilo tako.
Očito su devovi zeznuli optimizaciju svega vezanog uz grafu.
Sama igra traje kakvih 4 ure, ali da hodanje i vožnja ne izgledaju kao da likovi idu kroz med, igra bi vj trajala 1h, tako da su autori namjerni sve usporili da dobiju na satnici.
Steam krcat prigovora na brzinu kretanja, a autori su odg da neće ubrzavat kretanje jer to ubija imerziju i atmosferu i njihovu viziju...
Recimo Telltale je tata-mata za ovu ekipu i ovakvu vrstu igara, tj tu su i Suprmassive Games i David Cage. Volim ja te interaktivne filmove, ali samo kada su napravljeni kako treba, Fort Solis je sveukupno ispod prosjeka.