Citiraj:
Autor jopis
Ali, sad mi se događa što mi se u 10ci nikad nije događalo, 'parkira' mi diskove svako malo, pa ih nakon nekog vremena nešto triggera pa ih pali, i tako u krug, tipa pola sata, sat max.
|
ovo se meni dogada sad, i to bas na 10ki, nakon svjezeg reinstall-a (w10 pro, 22h2)...prije se apsolutno nije dogadalo, a koristim ga od 2018e, tako nesto, balanced opcija u power plan-u, computer sleep na 5 sati, mislim da je never zadnja opcija iza toga.
Citiraj:
su 2 - nije dobro za hddove da ih tak 'drka' stalno off/on (mada mi se počela sviđat nakon 30 godina računala u sobi tišina kad se hddovi pogase ), i drugi problem koji sam danas tek primjetio, zato i pokušavam odgonetnut zašto i kako - odaziv tih diskova (hdda prvenstveno, primarni nvme radi normalno) je fest spor prvih sigurno 3-4 minute, lampica na kejsu blinka ko da je božić.
|
ista stvar, lijeni zvuk iz diskova kad switcham sa sistemskog na neki random file s bilo kojeg mehanickog, tipa ocu-necu se upalit....dobro da nema lampice za hhd na fractalu, vjerojatno bi pregorila vec
koji tocno postupak izvest da se vrati na stari nacin s trenutnim odzivom diskova (koliko je to uopce moguce sa starcima, jel)? samo sistemski instantno reagira.
i sad pitanje zbog kojeg i jesam u ovoj temi...znaci sinoc sam instalira neki update i danas me nakon post screena doceka svjetloplavi ekran u kojem me MS poziva na free upgrade na w11, a tek dole livo diskretna ikonica da ipak nastavim sa w10...iza tog ekrana ide i splash screen sa nekim opcijama i benefitima oko prelaska na w11 etc...pa recimo da me ipak zasvrbi i kliknem up...jel ima nekih bitnih prednosti ili je tek kozmetika?
p.s. i ovaj tren dok tipkam u taskbaru imam 'ponudu' da kliknem za w11 22h2 upgrade....