Citiraj:
Autor Mirkopoter
Ako misliš da bi to napisao za npr. Futuru ili tvoj Uzi shop, ne bi, jer niste cigani. Kod Mall-a i Ekupi sam milijun puta vidio kako podižu osnovne cijene prije akcije pa ću uvijek napisati ovako nešto jer su cigani.
|
Nemoj okretat na mene i futuru itd....nema to veze sa ovim predmetom.
Ima nesto sto se zove ulazna cijena. Ima i nesto sto stoji godinu pa i vise na lageru. Vidim da je takva cijena i ovdje npr.
Saturn.
Eh sada, karikiram, da je meni taj artikal usao po fakturi za 25€ + pdv, dodao sam nekakvu marzu i MPC je 40€.
Nakon godinu dana i prodanih 0 kom, jedina mogucnost je staviti popust u određenom postotku, a da bi se ja tog artikla rjesio.
Znaci, ne mozes ulaznu cijenu mijenjati, ali mozes izlaznu. Kuis? Di je tu prevara?
Ja sam nekidan imao slucaj gdje je u vremenu od uplate klijenta, do moje narudzbe kod dobavljaca, isti taj artikal poskupio 25% jer je u medjuvremenu stigla nova kolicina u skladiste i softvare je napravio nivelaciju cijene na novu, pa su tako i kolicine koje su vec bile u skladistu, otisle na novu cijenu.
Nekako sam se izvukao, ali hoc napomenuti da se pogotovo kod velikih lanaca, dogadjaju stvari koju su nekad ne ocekivane i ne svakidasnje.
Ali rokat da je tako nesto prevara, nisko i glupo po meni, barem dok nemas konkretni dokaz.