View Single Post
Staro 12.09.2023., 23:13   #3781
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
@zvonac imam je i odlična je, jedan od najdražih alata jedino je torbica govno jer navlači prašinu, a ne štiti pretjerano.
Glava jednom otišla ali sam uzeo novu koja djeluje dosta kvalitetnije (moja krivnja jer sam bušija čelične profile s 80mm krunom).
Baterija traje jako dugo (2ah) i još sam uzeo 5ah i s njom lijepo stoji uspravno.

Ima super foru sa odvojivom glavom tako da je jako praktična kad sastavljaš nekakav namještaj i treba bušiti i vidati u isto vrijeme.

Također, ali to je karakteristično 12v baterija - stupanj napunjenosti baterije je vidljiv tek kad se stavi na alat jer nema indikator.

Jedina negativna stvar po meni je možda spojka koja je malo previše nježna (mali stupnjevi su beskorisni, a 20 je isto malo preslabo za neke namjene dok sa postavkom za bušenje treba biti oprezan jer ima dosta snage).

Kad se skine glava onda je jako kompaktna pa se može koristiti u uskim prostorima.

P.S. Ovo ljeto naletih na Parkside 12v blanju za 25€
https://www.lidl.de/p/parkside-12v-a...aet/p100362830

Brushless motor, radi odlično za manje poslove kad treba nešto stanjiti tipa upasati daske negdji, prag vrata i sl.
E a daj mi reci, jel bušilica teška i glomazna?
Da, za ovo sam čitao da spojka baš nije nešto, e sad...

Mislim da je cijena oko 100€

@Face, pa čak i kod boljih alata nalazim kritike (dewalt, makita, plavi bosch) ok, potonji su skuplji od ovog parksidea, ali, ak se ne varam, po performansama jako malo zaostaje za dotičnim trojcem, dok završna obrada tj izrada samog parksidea je, reklo bi se, mixed bag, al opet velim, nije joj za zamjerit, s obzirom kolko košta (oko 150€ bušilica+punjač+baterija).

Što se tiče našeg recenzenta, gledao sam ostale njihove recenzije i mogu reć da su korektni, a opet, dok sam naletio na rivju od dotičnog parksidea, onda mora da je bušilica neispravna ili nekaj, jer su ju popljuvali dobrano.

Uočili su da kvačilo nije nešto, i vele da nema stvarnih 80nm, nisu jedan šaraf mogli zašarafit u drvo, po njima ispada da je to marketinška fora i da ima manje od 80nm, onda vele da kod stiskanja tipke postoji delay, pa navode da je velika, nezgrapna i bespotrebno teška kao.

https://youtu.be/4RGivGj-Abs?si=ihhI2IacIVsCuofZ
Ovdje je dobro prosla u recenziji, a ocito ima dva modela, a ova losija je onda isto bila recenzirana u kljucu 13.
Dok su na novoj verziji ispravljeni nedostaci.

Zadnje izmijenjeno od: zvonac. 12.09.2023. u 23:22.
zvonac je offline   Reply With Quote