View Single Post
Staro 12.09.2023., 11:24   #9
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Jucer sam se malo ulovio u koštac sa prebacivanjem sadrazaja jednog google acc na drugi i uglavnom to jebada samo takva.

Prvo sam krenuo sa krivom pretpostavkom da cu preko Takeout-a sve svoje podatke izvaditi van, sto se načelno i dogodilo, i da cu ih na drugom accountu samo importati. Naravno, to je nemoguce. Takeout vam exporta sve vase podatke, ali u basic formatima, tako da tehnicki vi imate sve svoje podatke, ali to importat u novi acc je poprilična gnjavaza.

Tako da ispada da je svaki google product koji koristis projekt za sebe, odnosno svaki ima svoje neke sheme kako vratiti određene stvari, neke rade, neke ne.

Osvrnut cu se na neke:

Chrome, preko takeouta izvukao sav data sto je ponudio, u novom/drugom chromeu preko njega difoltno mozete samo importat bookmarkse i njih ubaci na prilično basic način (imas jos par sati rucnog posla). Za sve ostalo tipa extenzije, podesenja i sl treba traziti druga rjesenja, koja nisam uspio dobiti da rade. Nasao jos par metoda, trebam probat.

Keep je izrazito čudan, mozes ga exportat preko takeouta, ali ga ne mozes importat, jedina opcija je rucno c/p iz starog u novi, ono wtf.

Android, to uopce nemam pojma kako to prebaciti/povuci, jedino sto mi pada na pamet je prilikom aktivacije novog moba povuci se sa starog acc, i onda promjeniti acc i na tom novom napraviti backup, sa vjerom da ce ono sto je povukao ostaviti na novom accu. Tu jos imam dodatnu gnjavazu u vidu prebacivanja backupa sa P30P na Samsunga koju prosli put prije par mjeseci jednostavno nisam uspio odraditi kako treba.

Drive/Contacts mislim da nece biti problema, jednostavno c/p.

GMail, srecom ne trebam, ali vidim da je i on posebno zajeban ako bas zelis prebaciti sve mailove i att na novi acc.

Do Photosa/Youtubea/Mapsa jos nisam dosao, ali očekujem i tu neke cirkuse.

Uglavom suma sumarum jako puno posla, sa upitnim izlaznim rezultatom. Ne znam, nekako sam očekivao vise od Googla u 2023 sto se tiče backupa i recoverya na drugi account.

srale7 je offline   Reply With Quote