Citiraj:
Autor strgani
Zašto ne bi uzeo automatika?
Ja sam isto srao po njima dok nisam probao, milina, pogotovo u gradu i na autocesti s tempomatom.
|
Iskreno, kao što sam rekao, da živim u ZG uzeo bih automatika odmah podhitno. Kako živim u PU, osim ljeti, a i tada znam izbjeći, stvarno mi nije potreban, a manualac mi je gušt.
Isprobao sam i Škodu RS 250 HP benz sa automatikom, od starog Audi Q5 Sline kako već zove sa automatikom, tu i tamo vozim i Škodu onu mislim 2.0 150 hp ako se ne varam sa automatikom, i ne paše mi nikako. Ne volim automatik, kao da nemam kontrolu. Slažem se da za jače aute automatik je bolji pogotovo za normalnu vožnju, ali pokušavam to izbjeći dokle god ne budem morao uzeti.
Citiraj:
Autor Mommistake
Financijski lizing je nešto drugo.
Daš nešto love kao učešće, izračunaju ti ratu, kad ga otplatiš nakon 5 godina, auto je tvoj.
Zadnja rata može biti otkupna (veća nego ostale), ili može biti ista kao ostale.
Dobra stvar, sve više čujem da se u to ide.
Frend dao oko 8k EUR učešća, rata mu je ispod 300EUR, 5 godina, Mazda 3 2.0 hibrid, zadnju ratu plati, auto je njegov.
|
Ja sva vozila uzimam na financijski leasing, jedan sam uzeo na operativni i njega isto gledam u dogovoru sa leasing kućom da ga kupim.
Ovako mi paše, 5g otplaćujem auto, učešće je 20% ili više, sa zadnjom ratom je moj. Tada ga mogu prodati, odvojim za učešće novog i ostatak pustim sebi, ili ga nastavim koristiti.
Citiraj:
Autor Guls
Koje su onda tvoje obaveze u fin.leasingu? Registracija i kasko ili u to idu i servisi/gume/štogod još može biti? Pokušavam shvatiti isplativost pa zato pitam.
|
Osiguranje (kasko je obavezno dok traje leasing) + servisi i ostalo.
Znači, leasing ti je samo da auto možeš koristiti. Sa zadnjom ratom ti kada platiš auto prepisuješ na sebe, do tada ti piše primjerice PBZ Leasing d.o.o. kao vlasnik auta, a ti si korisnik.