Tema: Automobili
View Single Post
Staro 12.09.2023., 08:20   #69073
strgani
Premium

strgani's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Nakon ove rasprave sam si stavio "Sport Display" na ekran (prikazuje koliko je stvarno hp i Nm u upotrebi). Defaultno je dostupna, ali imam CarPlay aktivan, pa ne pratim.

Dam ruku u vatru da u cijelom danu vožnje na posao, posla i doma s posla neće ni u kojem trenutku preći više od 60 hp.

Gdje konkretno iskoristiti 300+? Tih 3-5 sekundi gasa kod kretanja sa semafora? Ili za preticanje tegljača na uzbrdici?
Doslovce na tome što si napisao, kad se vozimo nas 4-5 muških u autu od 2 tone i pun gepek stvari, a ja želim na uzbrdici preticat, auto to mora moć obaviti.

Citiraj:
Autor WraGG Pregled postova
Za gradsku i medjugradsku voznju, slazem se, ne trebaju ti konji i sve preko 100ps nema smisla. Ta snaga dolazi do izrazaja na auto putu gdje me redovno izvuce iz cupavih situacija. Najcesce recimo kod ulaska na auto put kada bubnem gas a on se katapultira i vec sam ispred ovih u krajnjoj desnoj traci, idem brze od njih i nisam nikoga ugrozio pri ulasku u traku. Definitivno ne bih vise auto ispod 250-300 konja za putni auto.
Naravno da se moze i sa 100 konja na put, ali kad se jednom naviknes na ovo onda nekako ne ide nazad
Slažem se, nema ljepše, nego kad ne moraš razmišljati, nego znaš šta će se dogoditi. Pogotovo kad su kamioni zauzeli cijelu desnu traku kod naplatnih npr.

Citiraj:
Autor X-Plosiv Pregled postova
Osobno, ne bih uzeo više niti jedan osobni auto ispod 200 KS, a bojim se budućnosti za 6-7g kada mijenjam auto jer tražim manualca, pa će morati biti neka limited serija vjerojatno i skupa kao sam vrag i vjerojatno 500+ jer ne želim automatic još barem 10g.
Zašto ne bi uzeo automatika?
Ja sam isto srao po njima dok nisam probao, milina, pogotovo u gradu i na autocesti s tempomatom.
strgani je offline   Reply With Quote