Citiraj:
Autor ti.le
Komunicirao sam sa voačem kada sam ležao, došao vozač i 2 ili 3 ljudi koji su bili blizu i vidjeli nesrecu, odmah zvali hitnu i policiju, sam sam skinuo kacigu, sjeo, i konačno se na guzici odvukao do rizola da se maknem sa vrućine na asfaltu, bolovi u prsnom košu, očito od 4 slomljena rebra, i jako sam teško i plitko disao, a shodno tome mi je bilo i jako teško pričati.
|
Kao netko tko ima doktore i kirurga u obitelji koji je u hitnoj krpao motoriste i slične nakon nesreća reći ću nešto vrlo bitno: NIKADA NE SKIDATI KACIGU NAKON NESREĆE!
Čekaj hitnu da oni to naprave.
Bilo je slučajeva da lik padne s motora dođe u kafić, skine kacigu i padne mrtav. Lubanja pukne a kaciga drži kosti da se ne pomaknu.
Unesrećeni motorist u bolnici ide na rendgen s kacigom na glavi. Zato kacige između ostaloga moraju biti certificirane jer ne smiju interferirati s dijagnostičkom aparaturom. Zato je loša ideja ljepiti svašta na kacigu. Tek kada se slike pregledaju kaciga ide dolje na način ovisno što je na slikama. To govorim praktički iz prve ruke.
Žao mi je što ti se to dogodilo. I da, imunitet će ti biti oslabljen kao i reciklaža eritrocita. Nadam se da nisi vadio mandule (krajnike).