View Single Post
Staro 09.09.2023., 22:09   #5
Exy
Premium
Moj komp

Exy's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Niti ti baš skužio, ne postoji "zgrada". "Zgrada" nema pravnu osobnost.
Kao pozitivan dokaz tome možeš recimo otvoriti svoj e-građanin i sigurno ćeš naći poneku poruku od ministarstva pravosuđa gdje su suvlasnici tvoje zgrade ovršili nekog od neplatiša pričuve. Kao ovrhovoditelj nije navedena "zgrada" nego svi suvlasnici, inicijalima.
Predstavnik stanara nema nikakvu odgovornost takvog tipa jer bi to bilo potpuno suludo i ne znam tko bi pristao biti predstavnik stanara da mu možeš prilijepiti tako nešto
Isto tako, ako meni padne na glavu crijep sa vaše zgrade, neću tužiti predstavnika stanara nego sve vas, probao bi vam uzeti pare sa zajedničkog računa, ali čini mi se da tamo baš i nema puno tako da ću vas onda sve tužiti, i opet ćete u tužbi biti navedeni svi vi kao suvlasnici, kužiš?
Zgrada može sanirati samo ono za što ima para, a o tome koliko para ima i kolika je uopće visina pričuve opet odlučujete vi kao suvlasnici.
Predstavnik ti je rekao realnu situaciju, strukturni radovi takvog tipa su opsežni i skupi a pričuva koju skupljate tako nešto vrlo vjerojatno ne može ni iz bliza pokriti. Možete se dogovoriti da recimo dignete znatno iznos pričuve koju svi plaćate pa dignete kredit (tako se recimo u mojoj zgradi napravilo prije 20-ak godina kad je bio potreban novi krov) za radove.
Exy je offline   Reply With Quote