Hvala na odogovorima, ali mislim da me niste razumjeli - ono što me zapravo zanima je sljedeće, da li je zgrada odgovorna sanirati štetu koja prijeti ne samo mojem stanu već i svim stanovima na toj vertikali, mi koji "gledamo" na sjever?
Isto tako postoji li pravna odgovornost za slučaj da recimo ja odlučim NE popravljati štetu? Recimo ... uruši se zid, meni nije ništa osim materijalne štete, ali netko u stanu ispod je ozlijeđen ili strada. Na koga pada odgovornost u tom slučaju, i tko se navodi kao pravni krivac - ja kao stanar ili zgrada, privatna firma koja vodi brigu i predstavnik (predstavnici, bračni par) koji su plaćeni za tu poziciju?
Edit
Isto tako bih vjerojatno trebao napomenuti da (više) nisam osiguran. Skinuo sam osiguranje sa stana još prije godinu, godinu i pol nakon što su mi iz osiguranja velikodušno isplatili cca 2,500 kn odštete za potres u Zagrebu, a bilo je (i još uvijek imam) štete za barem 3, 4 puta više (gletanje svih zidova, optucavanje žbuke, skidanje pločica ... ima toga na gomile)