Citiraj:
Autor kiki86
a sta je oneui i sve silne aplikacije od samsunga i bixby, samsung app gallery itd?
meni osobno je to android sa google aplikacijama (kamera, pictures, poruke, kontakti, gmail i playstore, niš više mi ne treba), bez nepotrebnih aplikacija samih proizvođača, launchera raznoraznih, fejsa, tiktoka i ostalih gluposti.
motorola je blizu toga, ima sve ovo gore. Geste koje jos dodatno nudi se mogu iskljucit, ne vidim niš drugo osim toga dodatno na svojoj motoroli
|
Bixby je osobni asistent kojeg ima Google, Apple, Amazon i ostali, valjda nije potrebno objašnjavati da se može ugasiti. Samsung App Gallery (misliš na Galaxy Store) je točno ono što samo ime govori. Što je onda Play store - bloat?
Poanta je u tome da možeš izbrisati sve ono što ti ne treba

... To što ti osobno ne koristiš ne znači da je bloat. Ja npr. čim upalim novi mob automatski brišem google photos, meet, kalendar, google search i sl. gluposti koje mi ne trebaju u životu - no ne tvrdim da je to bloatware.
Za mene su bloatware predinstalirane igre, razne booking aplikacije, Fejsbuk i sl. sranja... Izbrišem ih i zaboravim na njih. Samsung ti bar dozvoljava da izbrišeš veliku većinu bloata, ako ne i sve...