Citiraj:
Autor OuttaControl
Aha znaci ima tu dosta toga, recimo da mi bude bruto isplata od tih firmi po 2250 eura, dakle 4500 eura mjesecno, to godisnje ispadne 400000 kn dakle iznad limit obrta poprilicno.
Jesam li ja to dobro izracunao, otprilike, ne mora to sad bit u sto dvisto eura točno ali otprilike računica.
Koja jos neočekivana davanja mogu očekivati u lijepoj našoj?
|
Ovako, što se tiče SAD-a i PDV-a ne mogu ti konkretno reći, jer sve klijente koje sam imao su bili amerikanci fizičke osobe, ne pravne osobe, i njima sam uredno izdavao račune sa PDV-om.
Mislim da amerikanci kao takvi čak nemaju PDV, ali to provjeri sa knjigovođom/ poreznim savjetnikom.
Što se tiče dobiti, i prihoda, i legalnih način izvlačenja novca iz tvrtke, to nije baš tako jednostavno natipkati u postu jer postoje načini ali npr:
-Iznajmljuješ svom d.o.o. nekretninu koja je u tvom vlasništvu za sjedište, te na taj način uz plaćanje 10 % + prirez na 70 % iznosa zakupnine izvlacis
novce,a tvojoj tvrtci to ide u trošak.
-Plaćanje režija na račun tvrtke, mobiteli, itd
-Kupovina bez PDV-a.
-Vozilo na račun tvrtke.
-Ako imaš djecu,mjesečni trošak vrtića/škole ti može refundirati tvoj d.o.o.
-Imaš pravo godišnje neoporezivo uzeti u formi nagrada i dodataka cca 3.000,00 eura.
-Mozes isplaćivati stipendiju svaki mjesec u iznosu od 250,00 eura.
-Putovanja na račun tvrtke, stručno usavršavanje, kongresi, itd
Ovo su sve stvari koje ti igraju do cca 50-70 000 eura, nakon toga ne mozes (legalno!) toliko toga izvući, nego ćeš sigurno imati i dobiti.
krivo si izračunao, nije ti 18 % poreza na dobit, nego 10 %, ispod milijun eura prihoda.