Sakupljam prijedloge ako je netko radio slično:
1.
Sa čime najbolje da zapunim rupe i zatvorim pex cijevi u zidu? Pur pjena iza cijevi pa špric i VC60 preko ili nešto drugo?
2.
Maknuo sam jednu cijev starog dimnjaka koji se više ne koristi, jer mi je smetala izbočena iza vrata na katu. Sad imam drugu manju cijev koja ide prema prizemlju i nalazi se u nosivom zidu, i ona ostaje tamo. Na tavanu naravno imam rupu u deci koju moram sanirati pa bi trebao prijedlog kako to najbolje napraviti. Na tavanu preko jednog dijela rupe u budučnosti ide pregradni zid.
Ovo gdje je bio dimnjak u sobi trebam ožbukati. Da li da premažem sa nečim ovo crno kaj je ostalo da mi ne probije van kroz žbuku i kasnije boju? Ako da, čime?
3.
Imam za postaviti još 1 radijator i riješiti stvari oko bojlera, pa pitam dok još mogu nešto promijeniti.
Bojler je VAILLANT VUW 25/26 CS/1-5 ecoTEC plus, termostat VRT 380. Desno na slici su podžbukne kutije za struju i za žicu do termostata. Ispod toga odvod za kondenzat.
Skicirao sam kak sam mislio spojiti. Filtere još nisam kupio. Dio sa razdjeljnikom je spojen, cijevi su povučene do tavana na zid. Bojler je najviši u sistemu i nalazi se na tavanu, sada spajam samo kat, grijanje na tavanu bude riješeno kroz xx godina, i opet bude bojler naj viši. Mislio sam ostaviti T-račve izvan zida da kasnije bude jednostavnije spajanje tavana.
Da li je ovo oke? Da li trebaju nekakvi odzračni lončići još gore kod bojlera?
Da li mi fali nešto?