Tema: AP za kamp
View Single Post
Staro 05.09.2023., 14:45   #28
darkydark
N0teb00k n00b
Moj komp

darkydark's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Autor medo Pregled postova
Nisi razumio. SLA mi ne garantira da će vendor ispoštovati taj SLA kao ni integrator. Svako malo netko ne ispoštuje SLA. Ne kažem da SLA nije dobro imati nego da je loše osloniti se isključivo na SLA. Tko ima imalo iskustva zna o čemu pričam.

U goreopisanom slučaju sam nasljedio problem. Imao ja SLA ili nemao, čekao bi kontroler koji btw iznutra ne izgleda ništa puno drugačije od budget tplink switcha.
E jebajga s takvim integratorom onda, zato doduše postoje penali. Znam da zadnja tri ugovora tog tipa koja smo imali - osigurali smo unaprijed definiranu opremu. Doduše isto tak ima i druga strana medalje, uzimanje "održavanja" samo tokom sezone koje ne spominje nikakav hardware, a onda je kukinjava dok krepa oprema stara preko 7g van ikakvog supporta i vikanje i urlanje "ali support".

Di god možemo sve kontrolere guramo u virtualu, jer svi ti entry level blackboxovi dok ih otvoriš su da prosriš goli kurac. Oš od kontrolera, do vpn gatewaya, nas-ova i svih takovih govana. Čim odeš stepenicu iznad nutra se obićno skriva nekakav Supermicro s custom front maskom.

Sent from my 2201116SG using Tapatalk

i7 11850H, 32GB, 17.3” FHD, RTX A3000
1TB A2000, 2TB KC3000
Linđa

i5 8500T, H310I-IM-B, 32GB, 10GbE X-3
1x 150GB Intel S3520, 3x2TB Crucial MX500, 4x12TB Toshiba MG07ACA12TE
Truenas Scale
File Share, Plex, Jellyfin, Nextcloud, qBittorrent
darkydark je online   Reply With Quote