Pozdrav,
za pocetak prvi dio price. Zanima me da li netko radi na gore navedeni nacin.
Znaci konkretko, da zivi i radi u Hrvatskoj (homeoffice ili eventualno da je nekakav terenac + homeoffice), a zaposlen je direktno za firmu iz Njemacke (znaci ne preko podruznice u Hrvatskoj, ne preko vlastitog obrta, firme, jdooa, freelnacenje, itd.).
Znaci da placu dobiva direktno iz firme u Njemackoj, placa njemacki porez, uplacuje mu se njemacko mirovinsko, ima njemacko zdravstveno a da mu se placa uplacuje na racun u banci koji je u Hrvatskoj.
Ako ima takvih, zanima me kako je to regulirano i da li uopce regulirano u Hrvatskoj? Sto se tice gore navedenih stvari, porez, mirovisnko, zdravstveno, buduci da se to uplacuje u Njemackoj, a zive u Hrvatskoj.
Imam par kolega u firmi koji rade na taj nacin, ali su iz Nizozemske i Rumunjske te njihov primjer ne mogu uzeti u obzir jer sigurno imaju drugaciju politiku vezano za gore navedene stvari...
Drugi dio price.
Pitajuci u firmu da li mogu i ja tako, receno je da nije problem, da moze, ali buduci da trenutno zivim i prijavljen sam u Njemackoj, a u Hrvatskoj sam kompletno odjavljen, adresa, porezna, zdravstveno, kakve to implikacije poteze prema tim ustanovama kada se ja vratim.
Hvala