[Ne radi se ISP-u, ali ovo je najbliži odjel u forumu za ovu ozbiljnu temu.]
Bez potežkoća sam rabio [E]lektroničku [O]sobnu [I]zkaznicu do i u prvoj polovici 2023.g, ali više ne.
Taj problem imaju i drugi koristnici EOI, ali ne svi.
Koliko sam ja detektirao, radi se o čudnoj promjeni, koja meni izgleda bananiziranje u državnom smislu.
Jer akd.hr, skraćenica za Agencija za Komenrcialnu djelatnost, čije je cookie-je bilo uz cookie-je gov.hr i nekih drugih domena iz Hrvatskog Mrežnog prostora, bilo dostatno dopustiti u računalo, pa da sve radi...
Jer akd.hr, po svemu sudeći, više ne postoji [*] i te cookie-je koji su uz gov.hr bili dostatni, nema više tko preuzeti!
Nego, sad odjednom treba, po soj prilici, pripustiti i nekog manjeg svjetskog moćnika Oracle-a, tvrdku koja se upravo obradom podataka bavi.
U Linux svietu i šire Oracle su poznati kao oni koji su Mysql na svoj način izveli/uklonili iz svieta istinskog slobodnog koda, kakvog još ima jedino u GNU/Linux sviietu.
Sa brzoglasa za pomoć, jasno su me uputili na:
AKD korisnička podrška < korisnicka DOT podrska [AT] akd DOT hr >
Još čekam odgovor od istih (40-tak i više sati prošlo, ne računajući weekend.
Ima li još onih koji ne žele svoje podatke, vezane uz EOI, povjeravati Oraclu i sličnima?
----
[*] ping-ajte akd.hr pa ako dobijete kakav odgovor ovih dana, nagrada od milijun € !