Tema: AP za kamp
View Single Post
Staro 05.09.2023., 00:40   #22
vacs
Premium
Moj komp

vacs's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor jp_rv Pregled postova
ako ja kužim matematiku, stavio bi ih 6 u matrici 3:2 ? overkill. uzmi u obzir da je postojeći router sranje, a da AP koji košta 700 eura ipak ima radio u kojeg je uloženo xy milijuna $ za R&D, beamforming je danas funkcionalan za razliku od prije 5 godina, ali ne na ISP routeru od 15 eura.

moš dat snimku sa geoportala da vidimo razmještaj zelenila ali ako je već takva situacija kakvu si opisao, 2 ap-a na kritičnim točkama bi to trebala pokrit sasvim dobro, ali ajde 3, taman imaš 3 kanala na 2.4ghz pa je to to, a 5ghz će letit ionako.
ida da obavezno na stup, 3 metra se nama pokazalo sasvim dovoljno, kažem 1 ap nam pokriva 8 parcela u 4 x 2 rasporedu ali radi to dobro i na rjeđe, samo smo stavljali ap svugdje gdje je od prije bio ont.
ne ne, ukupno 3 sam mislio za sad

https://imgur.com/a/AQjqpix

crna tocka - ruter
1 - trenutni prostor kampa
2 - jednom bi se prosirio na taj dio

danas kad sam bio bila su 3 kampera i wifi signala sam imao skoro skroz do suprotne strane, tocno tu gdje je broj 1 je brzina pala sa max 120 na 10 mbps stoga da je kamper bio 15m od mene prema ruteru

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
To si mjerio na mobu ili preko postojećeg 4g routera ?
Tih 120 mbps je vjerojatno Dl, koliki je Ul ?
preko rutera..120 dl i 47 ul, tamo gdje je 10 dl je 13 ul bio, a gdje je 30 dl je 20ak ul

Citiraj:
To je 20M zračne linije, šta je na tlu u tih 20M ?
pijesak...cijeli kamp je bio prekopan, razvucene instalacije za struju i vodu i sad je povaljano

Citiraj:
Kamp ima nekakvu recepciju ili je glumi ta garaža ?
nema jos, iduce godine bi trebala biti negdje recepcija, dodatni sadrzaj itd, a garaza nema veze sa kampom, samo se eto nalazi tu, ima ulaz na drugoj strani koja ne gleda na kamp, jedino su dozidani wc-i i tusevi na nju s ulazom od strane kampa

Citiraj:
Jeli se nudi kamperima priključak na struju ?
da, na svakoj parceli

Citiraj:
Sva pitanja vode tome može li se provući Lan kabele i tako uštedjeti na WiFi p2p linkovima ?
trenutno nije sklon ponovnom prekopavanju (ne znam kako se nije sjetio prije pola godine pitati uopce za internet), ali ako matematika odluci u korist lan kablova nekako cu ga nagovoriti

mislim kamp je trenutno 12 parcela i planira jos 5-6, malo su vece i komotnije parcele i skoro sve u hladu (vec ranije spomenuto drvece), naknadno jos misli urediti dio za 5-6 parkiralista ali tu onda ne idu dodatne usluge pa nije bitno hoce tamo biti interneta

s obzirom na dosadasnje ulaganje, da je otvorio tek prosli mjesec, da jos planira djecje igraliste i bazen napraviti za iducu godinu i da smo na kontinentu gdje em nije visoka cijena nocenja i popunjenost na 20-30% kapaciteta dnevno, pokusavam naci adekvatno rjesenje koje ga nece financijski unistiti, a da opet bude donekle kvalitetno

edit: ubacio sam slike kampa u link gore
vacs je offline   Reply With Quote