View Single Post
Staro 04.09.2023., 08:51   #17948
telefunken
Premium

telefunken's Avatar

Datum registracije: Apr 2015

poput toga da car je*e svoju robotsku sluškinju (jer je to eto kao bilo nužno za radnju), ili to da se ljube dvije glavne glumice koje su k tome mama i kćer istih godina, svi su počeli psovat kao zadnja stoka jer je to kao kul i potrebno i sl. nepotrebne woke perverzije

U globalu interes za serijom mi je opao 90% iako se radi o prikazu SF svijeta vrlo sličnom Dini a koju obožavam u svim izvedbama i koja je po mom mišljenju u bilo kojoj svojoj izvedbi ekranizaciji daleko daleko ozbiljnije djelo od ove serije.
Također serija je u drugoj sezoni počela izgledati jako kao LOTR po načinu snimanja i tumačenja radnje, ono ko da Apple ima samo jednog redatelja koji im radi sve serije

EDIT:
spoiler kod je pokvaren :/

EDIT #2
Ošla serija totalno na kvasinu. Nakon S02E02 više ne interesira ni najmanje. Sve se svelo na tko koga je*e, slomljene macho gay ljubavnike koji se žele dokazati jedno drugom, oslovljavanje žena sa "brate" i svega 1% spominjanja glavne teme o tome kako bi zabačena enklava tehnologije trebala spasiti ljudsku vrstu od sveopćeg svemirskog propadanja i mračnog doba
-->
Citiraj:
Autor udarnik60 Pregled postova
Još jedan primjer gdje su samo uzeli naslov knjige. Dobar SF, ali to nije Fondacija. Generalno mi ne smeta kada se uzmu umjetničke slobode i naprave se razlike u adaptaciji. Ipak je to drugačiji medij i razlika mora biti. Ali ovo nije adaptacija nego izmišljanje novog narativna. Trebali su to nazvati bilo kako samo ne Fondacija.

Lee Pace je brutalno dobar i isplati se gledati seriju, ali nemojte očekivati da se drži književnog predloška.

knjigu sam samo krenuo čitati, nije me uspjela uvući (no možda ju pročitam u budućnosti) ali da, serija odmah nije krenula po knjizi i tih svega par prvih poglavlja što sam čitao mi je odmah skrenulo pozornost na to da će se serija više baviti likovima i njihovim emocijama (tipično wokerstvo)

i naravno da serija nije sazrijela dalje od tog wokerstva što se odmah vidi u početku druge sezone *SPOILER ALERT*

poput toga da car je*e svoju robotsku sluškinju (jer je to eto kao bilo nužno za radnju), ili to da se ljube dvije glavne glumice koje su k tome mama i kćer istih godina, svi su počeli psovat kao zadnja stoka jer je to kao kul i potrebno i sl. nepotrebne woke perverzije

U globalu interes za serijom mi je opao 90% iako se radi o prikazu SF svijeta vrlo sličnom Dini a koju obožavam u svim izvedbama i koja je po mom mišljenju u bilo kojoj svojoj izvedbi ekranizaciji daleko daleko ozbiljnije djelo od ove serije.
Također serija je u drugoj sezoni počela izgledati jako kao LOTR po načinu snimanja i tumačenja radnje, ono ko da Apple ima samo jednog redatelja koji im radi sve serije

EDIT:
spoiler kod je pokvaren :/

EDIT #2
Ošla serija totalno na kvasinu. Nakon S02E02 više ne interesira ni najmanje. Sve se svelo na tko koga je*e, slomljene macho gay ljubavnike koji se žele dokazati jedno drugom, oslovljavanje žena sa "brate" i svega 1% spominjanja glavne teme o tome kako bi zabačena enklava tehnologije trebala spasiti ljudsku vrstu od sveopćeg svemirskog propadanja i mračnog doba

Zadnje izmijenjeno od: telefunken. 06.09.2023. u 07:02.
telefunken je offline   Reply With Quote