Tema: Starfield
View Single Post
Staro 03.09.2023., 19:37   #135
Neo-ST
Premium
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor Mladenxy Pregled postova
Pa baš to i želim od ove igre, kao i prethodnici Fallout 4/3, Fallout 76 i Skyrim. Laganica istraživanje uz opušteni gameplay, za simulacije nemam volje. Sam nek je igra što veća, da se što duže može istraživati, rješavati, nadograđivati bez nekih bosova koji frustriraju kao u drugim igrama. To je igra tipa samo još ova misija i samo još ova lokacija pa gasim, i onda ne ugasiš nego zaviruješ ispod svakog kamena gamepad, krevet, TV i uživanje laganini.
Mislim, bez uvrede, ne kažem da svi imaju volje i vremena se pozabaviti igrama kako bog zapovijeda, ali kao kritičar ne mogu ne primjetiti da je točno to tip ljudi za koji se današnje "AAA" igre i rade. Polu-pospani, umorni, inertni (kvazi)gejmeri kojima je danas vrhunac gejmanja izvaditi kreditnu karticu i uložiti zadnje atome energije da bi se zavalili u kauč, uzeli pivo i kontroler u ruke, upalili svoju konzolu i pokrenuli svoj preplaćeni AAA naslov koji ih neće mentalno zamarati već će nagrađivati nastavak letargičnosti i u igri.

Zašto bi šetao ili letio okolo ako možeš kliknit na mapu i teleportirati se negdje? Osim zato jer a) ni ne možeš, jer svijet nije otvoren već si zatvoren u boxu ili b) ništa ni ne postoji van tog boxa u kojeg se teleportiraš ? Baš stvoreno za "istraživanje" koje se reklamira, lol.

Ali, korporacije su istrenirale ekipu da ne očekuju plaćenu vrijednost (ne samo u igrama nažalost). Kriteriji su na niskim razinama, a marketing je odradio svoje i igra se prodaje uz hvalospjeve.

No ako netko slučajno ima viška energije za istraživanje i krenete istraživati obližnju npr. planinu, ne brinite, Bethesda se pobrinula i za to...ne, nećete naići na išta vrijedno istraživanja već ćete naići na nevidljivi zid koji bi vam tada očito trebao dati na znanje da ste naivna budala koja je očekivala otvoreni svijet spreman za istraživanje, ali je zauzvrat dobila govno u celofanu, ili bolje rečeno, u zatvorenom boxu, ali iz ovog boxa se ne možete teleportirati u drugi. Eventualno zatražiti refund i ako imate sreće, dobiti ga.

Današnji gejmeri koji trpe i kupuju ovakva sranja mi se čini da grupno boluju od Stockholmskog sindroma... Zarobljeni kao taoci ubijenih kriterija, vlastitog komoditeta i inertnosti, gutaju sve šta im AAA industrija servira niz grlo, makar to bile i laži da za €70 dobivaju "next generation role-playing game set amongst the stars, create any character you want and explore with unparalleled freedom".
Tell me lies, tell me sweet little lies...
Neo-ST je offline   Reply With Quote