View Single Post
Staro 02.09.2023., 16:17   #1882
Marko :)
Registered User

Datum registracije: Feb 2016
Citiraj:
Autor jacobbb Pregled postova
Nego, vi koji imate 1 Gbps kako vam se ponaša komp kod maksimalne brzine downloada od cca 120 MB/s? Meni i preko torrenta i preko raznih drugih sajtova često povuče maksimalnu brzinu no gledam na task manageru ako skidam na HDD disk je tada na 100% i potpuno neupotrebljiv, doslovno ledi cijeli komp, dok SSD je nešto bolji, rade windowsi ali dosta je usporeno opet sve što se performansi ostalih stvari tiče... ako pređem sad na 2 Gbps mislim da moram iz temelja mijenjati i komp
Da bi imao 2 Gb/s koje reklamiraju, moraš imat mrežnu karticu koja to podržava. Kvalitetne 2.5GBE mrežne su dosta skupe i mali broj računala dolazi s istima, pa čak ni gaming računala, laptopi. Osim toga, potreban ti je router s 2.5GBE portovima, ali opet, takva oprema je ekstremno skupa. Eventualno što ćeš pronaći je router s 2.5GBE WAN portom, ali 1G LAN portovima, onda opet ne možeš dobiti tu brzinu jer te ograničavaju sami LAN portovi na routeru.

Zanima me samo koje routere A1 daje za 2 Gb/s, jer sumnjam da dolaze s 2.5GBE LAN portovima. Onda badava daju 2 Gb/s ako to isto ne možeš dobit na računalu.
Marko :) je offline   Reply With Quote