Citiraj:
Autor Blagus
Za početak bi sve to trebao baciti u smeće jer ti vrlo vjerojatno usput ruši brzinu i stabilnost DSL-a  (makar je to vjerojatno starijim ljudima nebitno, možda niti ne kuže).
- jedan kabel direktno u router, bez utičnica i prespoja
- jedan kabel iz tel. utičnice na routeru vratiš do mjesta gdje su sve ostale utičnice spojene
Ako imaš bužire u zidovima (a čak su i prije ljudi za paricu znali stavljati bužire makar su struju zazidali), to je najviše sat vremena posla.
Ili, ako kabel ide po zidu do male sobe, možeš iskoristiti taj kabel ako ima 2 parice (4 žice). Ili ga zamijeniš s UTP-om pa imaš i više nego dovoljno žica za sve.
|
Bok, evo da se javim i zahvalim.
Hvala na idejama.
Uspio sam osposobit sve telefonske linije u kući, a jedan dio problema je bio što su i neke žice bile lose spojene/pokidane pa mi je to malo stvaralo problem organizacije dok nisam skuzio.
Uglavnom, dovukao sam paricu iz splittera sto je direkt spojen u razvodnu na glavne zice, to spojio u ruter i dobio DSL; zatim iz rutera vratio nazad do splittera i ubo u splitter povratno da vrati do glavne razvodne gdje su onda su svi telefoni proradili. Tj. nisu odmah, ali većina, neki su imali problema sa losim instalacijama al i to sam rijesio.
Uglavnom, malo prespajanje i uspio sam. cak radi i bolje nego sto je prije radilo što se telefonije tiće. Internet je sad skoro nebitan jer su dosta stari i ne kuže lošu vežu, nisu čak ni prebacili se na skuplji paket nego valjda imaju par megabitnu ostavštinu od prije 5-7god samo da im se ne dira ruter.
Uglavnom, sve proslo bez problema, sa pokojom novom žicom iz utičnice i bez bušenja, zahebavanja sa kablovinjem i sl.