Citiraj:
Autor Visage
Grdu igru si prosao Ti.le,
ako nije traumaticno rekapitulirati, kad se datumski dogodilo?
O kojem se vozilu radilo? Ukljucivao si se u promet, spustao? Ili si bas vozio po cesti? Cija je krivica bila u smislu rezimea policije? Ako vozaceva, jesi li realizirao popravak/naknadu stete/troskove? Najvaznije, post rehabilitacije, jesi li sad dobro? Te dal i dalje vozis romobil?
..
..
|
5/2022, stari zakon još, vozio po širokom nogostupu sa ucrtanom biciklističkom (uvijek sam se vozio po biciklističkim), nailazio na semaforizirano križanje srednje veličine, sa ucrtanim biciklističkim stazama, sva desna skretanja odvojena, van semafora, auto skretao desno, ja skretao desno, i prvi pješački do dolaska na "otok" sa semaforima je preko tog odvojka za desno skretanje. Ja usporio naravno jer skrećem, i imaju niski rizoli, vidio sam auto da dolazi i da usporava i očito krivo pretpostavio da me vidi. Ali očito je vozač gledao lijevo da vidi situaciju na glavnoj prometnici da se uključi, možda malo požurio jer je taj smjer taman stajaao na crvenom, a mene vidio nije.
Zapisnik policije nisam vidio mjesecima, i onaj koji sam na kraju dobio su bili samo šturi podaci što se dogodilo kada i gdje, i moji podaci, ništa od druge strane, niti "krivac". Glavni zapisnik je išao na ODO zbo nanošenja teške tjelesne ozljede, ja sam bio pozvan na svjedočenje kao žrtva, tako da je to potvrda da je vozač auta kriv...
Šteta na romobilu, ajmo reći da je pokrivena, (nisam više siguran da li u 100% iznosu); kako nisam imao nikakav zapisnik, a nisam želio više gledati taj romobil, krenuo sam sam u popravak očito oštećenih dijelova (vilica, oklop vilice, kabel kontroler-motor, katadiopteri), ali je ispalo da još nešto ne radi - pa su preuzeli dečki iz Romobilie, motor i kontroler isto otišli, a na kraju je bio iskrivljen i stup volana, ali je osiguranje na kraju proglasilo totalku.
Romobil ne vozim više, a posljedice, heh, nemam slezenu više, znači, dio imuniloškog sustava mi je komromitiran, i potencijanlosam podložniji pogotovo bakterijskim infekcijama, da li jesam ili nisam, i u kojoj mjeri, ne mogu znati
TL;DR, oprezno preko pješačkih i svugdje gdje ima mogućih kolizija sa drugim sudionicima, kako su već neki rekli, velika mi korist što sam ja bio u prednosti i nisam kriv...