View Single Post
Staro 31.08.2023., 11:13   #12423
Sn4k3
Premium
Moj komp

Sn4k3's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor GreenLife Pregled postova
Predzadnji dan :P

Također kod mene (S23U), samo prvo da provjerim što donosi novoga
U changelogu praktički ne piše ništa pametno, ali mogu ti reći iz prve ruke da je ovo IMO jedan od ako ne i najbolji patch dosad za S23 seriju. Animacije i tranzicije su bolje nego ikad, kamera je dobila nekoliko bitnih poboljšanja, mobitel generalno radi besprijekorno. Nije da je prije ovog štekao ali promjene su itekako primjetne. Ne vidim neku razliku u bateriji jer je još rano za procijeniti...

Citiraj:
Autor zvonac Pregled postova
Kolko taj exy vec postoji na trzistu? Pa kaj i nakon tolko godina postoje problemi, tipa grijanje, trosenje baterije a i kolko citam kamera je losija spram SDa.

Imam mediatek u nordu 2, i radi odlicno, a kolko citam taj mediatek se bome probija, a nekad je bio srot i izbjegavalo ga se u sirokom luku. A gdje je exy ono? Pa jos i dan danas se bori s djecjim bolestima.

Mogu mislit da je exy dobar u samsungu, a kakav je tek onda SD. Da se razumijemo, nije da blatim exy, al ocito postoje razlika i to vidljive s dva razlicita proca u dva ista smartfona.
Necu ni postavit pitanje koji bi htjeli vidit proc u samsungu.

Kao sto rekoh, nakon godina lutanja, samsung je napravio odlican posao sa s23 serijom, izgleda da brzo dolazi kraj tomu i opet se vracaju na staro.

Naravno, samsung uredno veli da razlike ne postoje i da je to sve isto, exy-sd, kog briga, jel.
Cijena proizvoda je ista a performanse nisu.
Da, SD vs Exy - naveliko prožvakana tema... Samsung definitivno ne radi uslugu nama u EU ali što je tu je. Ako, osim očite razlike u performansama i efikasnosti, želiš viditi razliku u kameri tj. ISP-u, Golden Reviewer na Youtubu radi odlične real-world usporedbe već neko vrijeme...

Ponovit ću ono što sam rekao nedavno čim su krenule prve glasine za Exy 2400, tko želi Samsung flagship bez problema poput upitnih performansi, grijanja, baterije, kamere, signala i sl. nek uzme S23

Citiraj:
Autor Exy Pregled postova
Jel taj banana blur problem samo na s23u ili i na s22u?
Kakva je inače kamera s23u vs s22u?

Mislim da kod exynosa problem uopće nisu performanse nego to da više troši bateriju od usporedivog snapdragona. To da li ima 5% više u geekbenchu je za jedan mobitel savršeno nebitno.
Nisu toliki problem generalne performanse koliko povremene trzavice, isprekidane animacije, battery drain, kamera (po noći pogotovo) i sl. Mislim, kad već daješ tolike novce za flagship, zašto pristati na takve kompromise kad identičan proizvod na drugim tržištima nema tih problema zahvaljujući drugom SoC-u.

Što se tiče kamere, ne mogu reći da ima velikih razlika, ali one koje su primjetne su itekako bitne IMO. Kao što rekoh, baci pogled na Golden Reviewera, ima jako dobre usporedbe SD vs Exy...

Zadnje izmijenjeno od: Sn4k3. 31.08.2023. u 11:19.
Sn4k3 je offline   Reply With Quote