View Single Post
Staro 29.08.2023., 18:29   #14
M.Vlahovic
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Ignoriraš kao većina i riješen problem

Slična priča, samo sam prvo prešao na Mac Mini M1 koji mi je ispio živaca i živaca. Sreća moja pa je potražnja velika pa je proslijeđen dalje. iMac i Macbook su bolja opcija, ali da, treba dosta vremena za šaltanje od dosadašnjeg načina razmišljanja na eplov, a kasnije je teško nazad.

I dalje paralelno imam Intel Minija s Windowsima gore, jer se često nađe nešto što ne radi kak spada. Tipa, bilo koji FTP manager koji sam probao na OSX je ili spor ili mu puca veza ili se ne može spojiti...a spajam se samo na FTP server hosting providera. U Windowsima s Total Commanderom, Filezillom ili WinSCP sve radi ko po špagi. U čemu je problem...ne znam.

I dalje stojim iza tvrdnje da je Ventura mušičava kao rijetko koji Windowsi. Dosta tog je dosad riješeno, ali je predugo trebalo dok riješe. Nadogradnju na sljedeću verziju čekam najmanje 6 mjeseci nakon što je puste van.
Previše RAM-a troši, a 8GB u baznim i 16 u već dosta skupljim konfiguracijama je daleko premalo. Imam samo Safari otvoren s par tabova i to je već 8GB potrošeno. Ako otvorim bilo kakav korisni program i krenem nešto raditi, već je pojeo svih 16.

Tko god planira kupnju, ispod 1TB prostora i 16GB RAM-a bolje da ne gleda Mac, ako nije samo za surfanje.

Neke mušice se vuku već godinama i nemaju ih u planu riješiti, tako da se nadam da nitko od vas ne planira spajati eksterni monitor na M1/M2 strojeve jer vas čekaju grdi problemi.
ovaj dio sa vanjskim monitorom me zabrinjava, i sa ftp, u slučaju da odlučimo svako sa svog kompa raditi nekako isti posao pa dijeliti fajlove
bilo bi dobro da imamo podijeljenje nekako slikovne fajlove, pdfove, psdove i slično na 2 kompa i da im se brzo i lako pristupa i pregledava
M.Vlahovic je offline   Reply With Quote