View Single Post
Staro 28.08.2023., 22:21   #284
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor mkey Pregled postova
Što se tlče jave, ja istu nisam komentirao tako da Jovici nemam što odgovarati.
Ooo, sinkopo moja mala...

Citiraj:
A ti Bubi, ajde se fino vrati pripremama za specijalnu olimpijadu
Ah, i to moja omiljena disciplina - citiranje. Jos kad ne moram ici ni pejdž nazad, nego mi je sve servirano, uf... <3

Citiraj:
Predmetni softwerski proizvod je rezultat desetljeća loše odrađenog developmenta. Proces nije imao glave i repa, te tokom godina nije bilo nikoga da kaže: e sada dosta.
Citiraj:
Autor mkey Pregled postova
Kako i zašto je taj servis krenuo prema 100% zauzeća RAMa nitko ne zna i svi se čude.
"Ne bi trebao" je najpametnije što se može čuti.
Tko je kriv? Garbage collector. Sjajno.
Rješenje? Setupirati monitoring koji će neko vrijeme prije negoli se dogodi sličan problem restartati servis. Fantastično.
Ponovit cu ti, jer sam covjek pun razuma i suosjecanja - koristis neispravan proizvod. Problem koji opisujes nema veze s "desetljecima lose odradjenog developmenta", jer takve probleme s lakocom rjesavaju studenti na praksama.

Iako, u kontekstu tvojih postova, postoji opravdana sumnja da je problem zaista u prozivodu, no dobro.

Citiraj:
Ali rješenje kakvo ti iznosiš je stvarno jednostavno: nađeš tko umije i bok.
Umm, da... Zaista je tako. Nadjes, platis, odradis i bok. Super simple stuff. Ako je problem tocno taj koji opisujes.

Citiraj:
Ili, još bolje, neispravan proizvod zamijeniš ispravnim proizvodom.
YMMV.

Citiraj:
Uputit ću CEOa na tebe pa da riješite problem u pet minuta
S danasnjim alatima, vjerojatno se moze detektirati u 5 minuta, rjesavanje mozebitno traje duze, iako opet, ako je GC bazirani jezik, najcesce je i samo rjesenje jednako dugacko.

Citiraj:
Takve ideje je bivši CEO iznosio: firma će napredovati kada nađemo prave ljude.
A ti jedini ostao... Romaneskno.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote