View Single Post
Staro 28.08.2023., 22:10   #215
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor hash Pregled postova
Ajde, pa necemo se sad vrtiti u krug, napisao sam ti vec gore sve. Ako zelis, podijeli link na zakon i dokument gdje je opisano kako je sto definirano pa mozemo raspraviti kroz jos poruku, dve. Zivio!
Ah, sada mi je jasno sto te muci.

Dakle, ne, ne postoji zakon koji kazuje "haš i njegov pajdo mića nesmiju da imadu vise od 50% prihoda na godisnjoj razini od isto preduzece".

Članak 32.a Pravilnika o porezu na dohodak (https://www.porezna-uprava.hr/hr_pro...spx#id=pro1657 - sasvim moguce da se link nece otvoriti, ali pronadjes ga na Porezi -> Porez na dohodak -> Pravilnik o porezu na dohodak) definira, uz jos par vezanih zakona, da, kako sam i prethodno napisao, ako mića i ti koristite drukhamer, kacige, tačke i tamića od Gige d.o.o. iz Gornje Radgone... ne, cekaj, vise mi ne prolaze jugoslovenske reference, jebem li ga, odaberi neki drugi grad; i jos ste k tome vidi kurca bili zaposleni do onomad kod tog istog Gige, e onda ste vi jako pametni pa to sve radite kao pausalci a ostali placaju doprinose. Koji nisu mali, sve pet. Ali su takvi. Pa ste prikriveno zaposleni. Pa vas Porezna kara.

Prijevod u IT ti je vrlo slican - sjedis u uredu, imas laptop, imas licencije, imas maiove... kuzis, jel. Nekima je proslo, nekima nije, oni koji nisu imali takve situacije a imali su potencijalni nadzor s lakocom su ga odagnali i nisu imali ni za sto strepiti.

Kako bilo, to nema veze s postotkom prihoda, koliko god to lupetanje simpaticno zvucalo. Developeri&porezna bad, mi postenjacine good. De...

Citiraj:
Autor mkey Pregled postova
To što je to sve skupa mutna voda, što je i bila poanta mojeg komentara tada i tvojeg komentara sada, nema veze
Osim sto nema niceg mutnog, no dobro, znas kak je, bio to garbiđ kolektor ili nepracenje elementarnog poslovanja, rezultat je isti.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote