Tema: PSX časopis
View Single Post
Staro 28.08.2023., 04:52   #146
Miki9
Registered User

Datum registracije: Jun 2021
Boo-fucking-hoo !

Eto nam i srpanjskog PSXa iz 2000.
Cic je dosta ranije skenirao, no sad sam ga konačno završio, imali smo malih problema s nižom rezolucijom velike većine stranica, no umjesto da one bolje bacam na nižu i sve ujednačim tako, upscaleao sam manjkave na 300 dpi i fino svo žutilo po rubovima očistio (nažalost, kvaliteta papira PSXa je slabija i tanja nego u Hackeru, pa je isti podložniji propadanju i starenju, i to kod skenova vidi).
Čak sam i tu kričavožutu,neonsku s naslovnice koja nikako ne uspijeva bit skenirana, kao i mnoge prethodne boje tog tipa, uspio u PShopu nekako najbliže kak je u stvarnosti dobiti, bravo ja!

Sjećam se jako dobro ovog broja, jer sam, bijavši tad na moru na jednom otoku sjevernog Jadrana, morao pješačit do grada i najbližeg kioska min. sat i pol vremena tamo i natrag, po najjačem suncu oko 12,13h, no sreća kod vraćanja doma s novim PSXom u rukama (kojeg sam već putem počeo listat i čitat), je bila ogromna, ako treba bih tada i 3 sata hodao, možda i dulje.
Igra glavna je Colin 2 (RIP gospodinu legendi rallya ), nažalost nisam ga nikad igrao (jedinicu imam), no nikad nije kasno probati.
Mene se tog ljeta više dojmio Hogs Of War, genijalni spoof na temu Wormsa, točnije kako bi isti izgledali u 3d-u, koji je na PS1 ispao odlično, čak i ta tematika ww1 je super pogođena. To sam srećom taman pred odlazak na more nabavio i tamo halao svaki dan nivo po nivo.
Draculu sam igrao i prošao prije cca. 8,9 godina, klasična point and click avantura u stilu Mysta, recenzent dragi je blago naivno puzzled kako mogu prerenderirane scene tako dobro izgledati, a kao nije ni ps2.

S obzirom na kronični manjak (dobrih) FPSova, nešto sitno se od naslova Armorines očekivalo, pogotovo zbog reklame da će to bit nešto na foru Starship Troopersa, da bi isti ispao totalna šitara s ocjenom 2, što je možda i među rekordno niskih 3,4 igara ikad u PSXu recenziranih, nek me isprave PSX znalci ako ima koja i niža.

Kao apsolutni kuriozitetni smijeh, i vječite dnevnopolitičke tematike navijača u RH koja će uvijek bit aktualna, na 49. stranici kod recenzije očajno ocjenjene igre Ronaldo V-Footbal, na vrhu stranice se navodi da kod igranja s hrvatskom reprezentacijom se čuje skandiranje publike "Cigani, cigani!", te je moguće po prvi put u gaming povijesti vidjeti i bakljadu :-D Drugo urlanje je da hrvatska repka ima našu zastavu no s plavi bijeli crven rasporedom, dok postoji i repka Jugoslavije (!) pak sa zastavom crven bijeli plavi ali crvenom zvijezdom u sredini (!?). 90ih su jako takve neke greške bile aktualne (u serijama, filmovima ako se ovo područje spominjalo), katkad se čovjek zapitao nije li to bilo u nekim slučajevima namjerno prcanje. Eto, bar po nečemu igra vrijedi.

Od najava igara, budući da je isto FPS, tad sam se nabrijavao na The World Is Not Enough; očajnički smo na ps1 čekali igru koja bi bila barem donekle kvalitete legendarnog Goldeneyea, a ovdje je obećavana i nikad viđena grafika ps1 hardwarea potjeranog do maksimuma. No, iako grafički solidna (uz usporavanja) ipak igra na kraju nije ispunila očekivanja, ni blizu bila zabavna ko prijespomenuti inovativni megahit s N64.

Od prohoda, tu je uvijek traženi Resident Evil 1, i još par dobrih igara.

Lifestyle rubrika obrađuje Blackout Project rappere/hip-hop, koji su tih godina na prijelazu stoljeća (nažalost nije potrajalo) doživjeli ogromnu eksploziju popularnosti u Hrvatskoj.

Download:

https://www.sendspace.com/file/u2tz41

Zadnje izmijenjeno od: Miki9. 09.09.2023. u 01:07.
Miki9 je offline   Reply With Quote