90% ekipe tu drobi o mobitelima temeljeno na 'iskustvu' prikupljenom s jubitoa.
I onda dođu 'savjetovat' nekog o mobitelu.
Eto ja imam godinu i pol 11t, bez iti jednog softverskog ili hardverskog problema. Nakon 5 samsungovih flagshipa zadnjih 4-5 godina. Toliko o tome da je samsung (ili nedajbože jabuka) sveto pismo.
Žena ima jednako dugo 11 lite, doslovno jedina mana na mobitelu je proximity senzor, ali nakon predzadnjeg updejta niti upola toliko koliko je sraćkao kad je mob kupljen.
Ove nebuloze o lošem softveru, bloatanom, ili još jače ove prosere o neredovitom updejtanju, bolje da ne komentiram. Imam u kući i novu motorolu, super je taj clean softver, kad nemaš ni faking galerije na mobu, a kamoli nečeg drugog. Pa pali gstore i traži koja galerija osim google photos ima dostupna a da je free i da nema reklame. I tako za svaki OSNOVNI komad softvera koji bi po defaultu trebao bit u mobu, ali jok, mali perica jer rekao neeee, dajte mi klin fon, bez ičeg, jer eto trebam samo dialer i sms na SMARTFONU u dvetisućeidvesttrećoj. Jebenica.
Znači drobi se tu u temi nemilice o kojekakvim mobitelima koje ekipa nije mimo jubitoa ni vidila uživo, preporučuju se poludovršeni drekovi, ali u modi je srat po xiaomiju jer eto, bikoz. Ja sam nakon 5 mobitela od 1000+€, kupio u trgovini novi 11t za 400€, bez ikakvih pretplata i benefita, 8/256GB, sa 5000mah baterijom, 67W brzim punjenjem, vrlo solidnom kamerom i odličnim ekranom. Znači za 2.5 PUTA MANJE novaca mobitel sa BOLJOM baterijom, sa 3x BRŽIM punjenjem od tadašnjeg samsung top modela kojeg sam imao (s21U), sa ne bitno i VIDNO lošijom kamerom, itd.
Al ne, bitno da se tu u temi vrte 2-3 ista mobitela kao preporuka od 2-3 ista čovjeka i vozi miško, po svemu ostalom je moderno srat.
Manite se jubitoa i mobitela sa aliekspresa. Kupite mobitel u eu sa defaultno eu softverom, pa ćete vidjet vlastitim očima da jubito i realnost nemaju veze jedno s drugim.