View Single Post
Staro 22.08.2023., 19:43   #190
rm1902
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Feb 2015
Pozdrav, imam pitanje u vezi otvaranja obrta (paušalno oporezivanje).

Registrirao sam obrt putem START aplikacije koja navodno sve može riješiti online, međutim, nije baš sve online.

Dobio sam mail da sam registriran na HZMO, ali da se trebam i prijaviti na mirovinsko osiguranje. Poslao sam nekoliko mailova na mirovinsko i finu (start app), ali kao odgovor dobio sam samo copy/paste zakona ili neki odgovor nevezan uz moja pitanja.

Moja pitanja su:
- Ako je netko koristio START za registraciju obrta, koji obrazac treba osobno dostaviti u HZMO: m11p, m1p ili oba?
- Ne bih radio pečat jer nije obavezan, ali postoje li obrasci za koje se zna da je obavezan pečat?
- Treba li još nešto obaviti osobno (osim žiro računa)? npr. piše mi da je PU-RPO zahtjev riješen, ali nisam dobio nikakav email o potvrdi
- Hoću li dobiti nekakvo rješenje o obaveznim uplatama? Lako je pronaći na netu, ali bilo bi lijepo dobiti neko službeno rješenje o obvezama
- Planiram sam voditi knjigovodstvo jer je stvarno jednostavno, ali planiram platiti savjetovanje oko vođenja računa, poticaja koje sam dobio, itd. - ima li netko kakvu preporuku za kvalitetnog savjetodavca/savjetodavkinju?
rm1902 je offline   Reply With Quote