Citiraj:
Autor Libertus
Ima li način preko tih smart stvarčica narediti da mi pali / gasi klimu u nekim intervalima preko noći?
Npr.
00:00h upali (po mogućnosti i stavi na najsporije puhanje)
01:00h ugasi
02:00h upali (po mogućnosti i stavi na najsporije puhanje)
03:00h ugasi
04:00h upali (po mogućnosti i stavi na najsporije puhanje)
05:00h ugasi
|
Ovo radim sa broadlink mini IR blasterom. Kuzim tvoj problem jer ja imam isti u jednosobnom stanu od 50 kvadrata, a klima u dnevnom. Ako radi cijelu noc na 25, hladno mi bude po nogama. Ako dignem temp na 26 onda jedva da radi (u stanu je ~25) i recirkulira zrak koji dobije neki ustajali smek usprkos sto vec cistu klimu cistim svaka 6mj (i ja i serviser). Tako da me boli briga za potrosnju, napravio sam si intervale da se pred jutro cesce pali i da se probudim u malo hladnijem prostoru jer mi onda mozak ne bude kao zvaka. It works!
U rentanom sam stanu i imam Gree klimu, inace bi vec uzeo nesto bolje.
U drugom prostoru (15m2) gdje imam ured imam Medea klimu, ako je na 25 sledim se jer uglavnom puse hladno. Na 26 je oke ali postane hladno nakon par sati. Na 27 se prakticni niti ne pali kompresor pa zakuham... Rjesenje? Moram otvarati vrata i hladiti nebitne dijelove stana.
Treci prostor hladim s Daikinom od 1000+ eura, em je ne cujem, em radi po cijeli dan i nikad nisam imao dojam da mi je ledeno. Takodjer nema onih osjetnih razlika kada se upali kompresor pa krene puhati ledara iz nje.