Ja sam se prije par godina igrao sa Bimmercode i Bimmerlink, pokodirao sta mi je trebalo i sada ih iskreno vise ni ne koristim toliko. Mozda jednom u par mjeseci pregledam jel ima kakvih gresaka, te prije i poslije bozicnih blagdana da ukljucim i iskljucim onu bozicnu animaciju na HU

Bimmerlink je iskljucivo za dijagnostiku te eventualno pokrenuti DPF regeneraciju (nikad koristio) i registrirati novu bateriju (jednom koristio, funkcionira savrseno). Bimmercode je iskljucivo za kodiranje i bas je user friendly komad softvera. Izlista ti sve module na kojima mozes nesto promijeniti, prije kodiranja napravi backup ako sto krene po zlu, te sve sam odradi. Imas i "napredni" mod gdje mozes raditi sve sto i sa esys (osim VO coding - batch kodiranje), ali to ti za sada vjerojatno nece trebati. Koliko znam, Bimmercode je besplatan samo za testiranje, tj da vidis koliko toga mozes uraditi na svom autu. Za punu verziju, koja u stvari moze kodirati moras platiti 35€ koliko se sjecam.
Moja preporuka: vjerojatno imas negdje neki stari Android tablet ili mobitel doma. Nabavi E-Net kabel i OTG LAN adapter i probaj sa "narodnom" verzijom (link na PM

). Ako vidis da ti treba i da vrijede te novce, lako ti je kupiti ios verzije oba programa.