Citiraj:
Autor Matijac
A kaj ti je srednja i viša klasa? Viša bi mogli reći Miele, ali ulazi Miele modeli su duplo skuplji od ostatka, a nisu kvalitetniji. Srednja klasa bi trebali biti Bosch, Gornje, Electrolux, Haier, a niža Beko i Candy?
Po meni je fkt lutrija. Najbolji aparati su mi još iz Ikeae kaj sam uzimao za kuhinju sve njihovo, a nemam pojma koji su.
|
Nemoj gledati cijenu kao nešto što pokazuje "klasu".
Svi ovi za koje misliš da su niža klasa su daleko od tog, stvar je u tome da dobavljači na naše tržište plasiraju samo dno ponude na kojoj mogu ostvariti najveću zaradu i onda se percepcija branda svodi samo na to.
Za Ikeu rade Whirlpool i Electrolux.
Nisam jednom čuo vlasnike Mielea da je to bilo prvi i zadnji put što su kupili Miele. Nakon dvije godine jamstva je krepalo, kao što može i bilo koji drugi brand, samo je popravak bio toliko skup da su za njega mogli kupiti novi aparat branda "niže klase" s daleko više jamstva.
Miele mi je smiješan brand. Gledao sam njihove vešmašine...imaju najmanje otvore...suđerice imaju najmanje programa...sve slabije od konkurencije, ali je cijena nabijena u nebo, a garancija minimalna.
Sve je lutrija. Bio sam više puta u tvornicama bijele tehnike i znam koliko su rigorozna testiranja. Svaki dio ima svoj vijek trajanja i projektirani su da izdrže jako dugo, ali dijelove ne proizvodi brand koji piše na uređaju. Događaju se svima greške i problemi, prije ili kasnije.