View Single Post
Staro 16.08.2023., 19:03   #1621
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
Pa ajmo ovako, imam objekitno i subjektivno mišeljenje da je Gorenje loše...
Mislim da nema veze di je što napravljeno već cijena je najbitnija. Mi se *ebali, a da nam ne uđe pa je Škoda išto što i VW, odnosno Audi, ma u biti Škoda = Porsche

Također, činjenica je da su današnji aparati jako jeftini u prosjeku. Recimo prosječni uređaj bijele tehnike da košta 3000kn, a 80-90tih računajući inflaciju je 1000-1500kn.
Mislim da je to u to vrijeme bilo dosta skuplje.

Istina je da su eko norme napravile veliki kuršlus jer su zagovornici toga bile kompanije u sprezi s političarima, a ne narod.
Sad imaš "zelene" proizvode od reciklirane plastike koja pukne ako je krivo pogledaš, motori i pumpe su anemični i koriste reciklirane komponente da bi bili "zeleni", uređaji defaultaju na neke nebulozne "eco" modove koji ne čiste ništa da bi mogli imati što bolji energetski rating, a roba se raspada ako ti upadne u mlaku vodu.

Zbog toga sam stajališta da treba uzimati što jeftinije uređaje koji imaju što dulju garanciju jer da je Bosch ili bilo koji sličan "kvalitetni" brand dobar davao bi dulje jamstvo jer se nema čega bojati. Radije uzmem high end Kineza nego bilo kojeg "Nijemca".