View Single Post
Staro 16.08.2023., 16:47   #1619
Mommistake
Premium
Moj komp
 
Mommistake's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Shire
Postovi: 16,123
Pa ajmo ovako, imam objekitno i subjektivno mišeljenje da je Gorenje loše.

Zašto? Naime, svojevremeno sam radio jedan rad na faksu pa smo imali pristup tvornici Gorenje, pošto je blizu Celja, a roditelji kolega su radili tamo.

Pa sam dosta bio često kod njih, i dobio svakave informacije, većinom loše. Od servisera, tehničara, montažera do uprave.

Jedan Slovenac više ne može kupiti Gorenje koje je made in Slovenija, dok jedan Austrijanac može.
Gorenje sve što proizvodi u EU i izvozi u države članice EU i to samo u razvijene, Njemačka nešto, Austrija, Švicarska itd.
Dok sve što mi dobivamo je made in Taiwan, Tajland, China itd.
Broj servisa eksponencijalno raste, iz godine u godinu, a prodaja pada, slabiji materijali, eko pizde materine (plastika više nije legura kakva je bila), loša kvaliteta, lošija radna snaga itd.
Austrijanci imaju u postotku manje servisa, dok svi drugi koji imaju azijske aparate imaju više, pa treba zbrojati 2 i 2.

Što želim reći?
Na 1000 Gorenje proizvoda, biti će više kvarova nego na 1000 Bosch proizvoda (Bosch samo primjer). To ne znači da Bosch ima sve bez kvarova.

Osobno, kada sam kupovao aparate, pričao s jednim od najjačih servisera u RH za Gorenje, rekao je bježi od toga.

Toliko od mene...

Sad će se netko naći i reći, da, ali ja imam xy aparata, svi super. Pa super da jesu, ali eto, ovo je moje mišljenje i ako je 10% veći rizik da neću biti zadovoljan/zadovoljniji, radije ću preskočiti, nego se navlačiti s servisom i kupovati novo za 5 godina. Ne mogu se naviknuti na ovu šemu "za 5 godna kupim novo", jer jednostavno to mora biti izuzetak, ne pravilo.

Kolega pitao za mišljenje, ovo gore je moje.
Ne kažem da nema zadovoljnih ljudi, da ponovim. Ljudi voze dačiju i zadovoljni su (namjerno je pisana malim slovima).
Mommistake je offline   Reply With Quote