View Single Post
Staro 16.08.2023., 15:50   #356
Matta
El Mattador
Moj komp

Matta's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
OLX mi nije problem. Narucim, dođe, ja otvorim pred dostavnom službom (postoji ta opcija), ako je sve u redu - platim, i to je to.
Ebay Kleinanzeigen -slična stvar. Postoji zaštita ako se plaća preko stranice, cirka 5-10 EUR. Prodavača koji ne želi to koristiti nego inzistira na PP lagano zaobiđem. U zadnjih pola godine sam uzeo 10 komada Mikrotik opreme, SAS HBA kartice, Pixel 6a, Logitech wireless slušalice, itd. bez ikakvih problema. Mikrotik sam nalazio po cijeni 40% manjoj od HR cijene, a novo sa računom. Ljudi šalju ili na mailbox.de adresu ili čak u Hrvatsku. Također, neki nisu htjeli slati jer misle da imaju posla sa scammerom (radi mailbox adrese). Isto tako, preskočio sam nekoliko komada koji su imali opasno nisku cijenu. U tim slučajevima prodavač nije želio poslati sliku uređaja pod uvjetima koje mu kažem ili mi pošalje fotošopiranu sliku ili inzistira na PP F&F.

U zadnje vrijeme sa Njuskala rijetko kad kupujem, zato i ne pratim dešavanja na istom. Stripe nikad u životu nisam koristio.
Nadalje, 700 EUR za S23 Ultra NIJE smiješna cifra, ponavljam. Na Ebay Kleinanzeigen ih ima često za te novce ali ili odu odmah ili je Abholung (samo osobno preuzimanje). Za 800 EUR ih ima trenutno bar 20 na prodaju.