Tema: Dobra klima
View Single Post
Staro 16.08.2023., 15:28   #4238
Moshus
Premium
Moj komp

Moshus's Avatar

Datum registracije: Nov 2010
ne radi se konkretno o klimi, ali je slično pa ako netko ima iskustva....

tražim neki kvalitetniji stupni ventilator.
u potkrovlju sam i spavaća "soba" mi je zapravo krevet na galeriji koja je ispod samog vrha krova. klima je naravno "super" postavljena na razini ispod tako da rashladi stan, a kad se popnem do kreveta, kako se vrući zrak zadržava gore, umrem od vrućine.
to trenutno rješavam sa nekim čajniz stupnim ventilatorom koji vrući zrak izmiješa sa hladnim i onda je ok. kako mi je ventilator konstantno upaljen kada je vruće, nakon što je bio upaljen jedno tjedan dana 24 sata, kihnuo je. za prvu ruku sam ponovo kupio identičan u kauflandu, ali mislim da je pitanje vremena kad će i ovaj izdahnut. klasični ventilatori mi ne pašu jer nema mjesta za njih, a ni oni stropni mi nisu opcija.

karakteristike koje su mi bitne:
- heavy duty izvedba, da može biti konstantno upaljen više dana
- automatsko rotiranje 120 ili više stupnjeva
- da je što tiši jer mi je odmah pored kreveta

karakteristike koje su mi nebitne:
- smart sustav, daljinski upravljači i slični kerefeki - potpuno nebitna stavka koju bi po mogućnosti htio i izbjeći ako je moguće (mada teško jer ovim boljim ventilatorima je to glavni prodajni feature). nekoliko tipki na samom ventilatoru mi je više nego dovoljno
- hlađenje vodom i filtriranje zraka - također nešto što bi htio izbjeći. treba mi nešto što uključim i bezbrižno ostavim da puše, a ne nešto gdje svako malo moram mijenjati filtere ili natakati vodu
Moshus je offline   Reply With Quote