Citiraj:
Autor blava
Sto se tice tih vaucera,nakon zavrsenog obrazovanja npr.web dizajn-programiranje ( HTML,CSS,Wordpress ) itd. i ako se nekako samouko bacis u JS vode,jel moguce nekako raditi besplatno u nekim tvrtkama da steknes nekog iskustva i "udes" u taj svijet ?
|
NHF ali ovakvo razmišljanje je djelomično i uzrokovalo egzodus IT-ovaca.
Bilo je previše ljudi koji se nisu znali cijeniti pa su poslodavci to davno nanjušili i debelo iskorištavali toliko da je to postalo uobičajena praksa. Kada su IT-ovci napustili 'rvatistan poslodavci su i dalje živjeli u nekom svom svijetu misleći da će se "uvijek naći netko" tko će raditi za mizeriju pa je to još produbilo problem.
Meni je bilo na vrh jezika da kažem svom bivšem članu uprave da je zaluđeni idiot kada mi je prije par godina samouvjereno izjavio da je burza puna ITovaca bez posla

Rekao sam mu ako nađe samo dva sistemca na burzi koji nisu tamo zbog benefita burze neka si slobodno uzme jednu cijelu moju plaću

Naravno da godinu i pol nije mogao naći čovjeka koji bi mu radio za uvjete koje si je zamislio pa je morao dići početnu plaću za 4000kn da bi itko došao.