OMG, i dalje iste rasprave oko strujića
Kak to da nisu po vijestima svi oni dizeli i benzinci kad se zapale. Pa zar nije BMW opozvao pun kurac vozila baš zbog mogućnosti samozapaljenja
https://car-recalls.eu/bmw-egr-recall-glycol/
Ali to nije valjda toliko zanimljivo javnosti kao kad se zapali Tesla
Nisam ni za ni protiv strujića, ali ljudi često zaborave da nije sve crno bijelo. Sjećam se kad su tek krenule akcije s LPG ugradnjama prije o-ho-ho godina pa su ljudi pričali pizdarije da kak se voziš s bombom u autu i da to nije sigurno.
Vjerujem da su ista sranja pisali i kad su prva vozila počela zamjenjivat konjske zaprege.
Citiraj:
Autor tomek@vz
Kod Toyote ti samo mogu reci da su lose kod sudara, bar po pricanju frenda koji radi na procjenama stete. Tak da tanak lim je samo usteda od strane proizvodaca. I vjerujem da je vise proizvodaca u istom sosu.
|
Ček, to je rekla osoba koja ekšli radi s autima a ne neki pekar, mesar, zidar?
Dakle nije čuo za projektirane zone gužvanja? Pitaj ga da li je recimo imao problema s otvaranjem vrata tih istih razvaljenih Toyota. Ja evo iz prve ruke mogu reći da srećom nismo imali ozlijeđene (osim modrica i nagnječenja) korisnike a imamo na desetke total loss vozila godišnje.
Da stvar bude zanimljiva, u velik broj njih sam ulazio nakon nesreća i otpisa da počupamo van svoj hardver i u 99% slučajeva sam posve normalno otvorio vrata nakon frontalnog sudara. Krvi po jastucima nisam vidio nikad.
Kolega s posla je imao direkt frontalni sudar sa 60km/h u službenom Priusu. Prošao je s modricama koje mu je zadao pojas i to je to. Tako da kad čujem od ekipe da vele da je neki auto slab jer se zgužvao pri sudaru pitao bi ih bi li radije da njihova rebra absorbiraju tu količinu kinetičke energije ili čelik oko njega.
Evo par fotki
Ovaj se lijepo strmopizdio i kolega veli da je budala izašla van bez ogrebotine
Citiraj:
Autor VandaL.pr!
Neradi, ali postoji workaround trenutno.
Radis sve isto, ukucas datum, br tablice i dobijes uz nepotpun broj sasije i broj police osiguranja,
e onda taj broj police osiguranja ukucas tu i dobiš broj sasije.
Jos da i to ukinu....
|
Haha baš sam neki dan tražio i vidio da su maknuli prikaz cijelog VIN broja sa stranice za provjeru osiguranja. Hvala za ovo