Citiraj:
Autor OuttaControl
IMDB je uklonio detaljne ocjene, prije bi kliknio na seriju i vidio da je zenama ocjena 8 a muškarcima 6 i odmah znam preskočiti tu seriju Isto tako ako je ispod 18 ocjena 9 a iznad 30 ocjena 7, sve mi je jasno jer znam da me nece zanimati.
Sto je sa handmaids tale, jeli to muska, zenska, univerzalna il tinejđerska serija?
|
Kao ljubitelj distopije, vjerojatno zbog nekog poremećaja koji bi današnji dječji psiholozi našli na predškolskom screeningu, bio sam oduševljen prvom sezonom. Nisam objektivan jer su mi i Jericho i Jeremiah bili donekle dobri, iako su treš. Pa čak i Revolution dok (vrlo brzo ne dosadi) je imao svojih trenutaka. Sve što ima ili je imalo nove elemente distopije zbog kojih sam se pitao bi li ovo bilo stvarno moguće, ili bi bilo jasno da je nemoguće ali je ideja bila dovoljno nova, mogao sam progutati. Meni je prva sezona bila vrhunska.
Simboli kao što je Gilead, Under His Eye, semantika i sintaksa imena kao Offred i Ofglen, sve je promišljeno ili je dovoljno intrigantno, tamo gdje je malo pretjerano.
Nisam čitao knjigu pa ne znam je li ta prva sezona tako dobra jer prati knjigu ili je samo kreativa eksponencijalno padala.
Uglavnom, mislim da sam drugu sezonu uspio pogledat i na guranje, nakon toga više nisam mogao izdržati količinu slow motiona i prvoloptaški dogmatski wokeizam koji, oh, koje li ironije, ima za cilj srušiti tisućljetne dogme i proširiti vidike.
Uglavnom, šteta ne pogledati prvu sezonu, kasnije ovisno o preferencijama i količini slobodnog vremena, dalje od treće sezone (uključivo) nisam gledao, ali ne mogu zamisliti da je se naglo poboljšalo.